Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Euro 2016: Τρελαίνει την Ευρώπη η Ουαλία! “Καθάρισε” το Βέλγιο

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Την πρόκριση της στα ημιτελικά του Euro 2016 πανηγύρισε η Ουαλία, η οποία – κόντρα στα προγνωστικά – επικράτησε του Βελγίου με 3-1. Οι Ουαλοί θα αντιμετωπίσουν στους “4” την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Είναι η πρώτη φορά για τους Ουαλούς που φτάνουν στα ημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης, μόλις στην δεύτερη συμμετοχή τους, καθώς στην παρθενική στο Μουντιάλ του 1958 είχαν φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.

Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, φτάνοντας πανάξια στη νίκη-πρόκριση. Πρόκειται για την πιο μεγάλη στιγμή της ιστορίας της Ουαλίας, η οποία είναι πλέον το καμάρι του Νησιού.

Ο αγώνας:

Οι Βέλγοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, χάνοντας στο 7ο λεπτό μία τριπλή ευκαιρία. Οι Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο, Τομά Μενιέ και Εντέν Αζάρ απέτυχαν να σκοράρουν με τους Χένεσεϊ και τους αμυντικούς του να σταματούν τα σουτ τους.

Τελικά, οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ στο 13′, με τον Ναϊνγκολάν να πετυχαίνει ένα τρομερό γκολ.

Η Ουαλία κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 30′. Ο Ράμσεϊ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Άσλεϊ Γουίλιαμς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1.

Το Βέλγιο μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος, προσπαθώντας να πάρει πάλι τα ηνία του αγώνα. Έχασε τρεις ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 48′ με την κεφαλιά του Ρομελού Λουκακού, στο 49′ με το σουτ του Ντε Μπράινε και στο 50′ με το σουτ του Αζάρ.

Η Ουαλία “χτύπησε”, όμως, στην αντεπίθεση. Ο Ρόμπσον-Κάνου χόρεψε τρεις αμυντικούς των Βέλγων κι εκτέλεσε από κοντά τον Κουρτουά, πετυχαίοντας ένα πανέμορφο γκολ.

 

Ο Φελαϊνί έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 74′ για να κάνει το 2-2 με κεφαλιά, αλλά ο Σαμ Βόουκς δεν αστόχησε στην δική του κεφαλιά, κάνοντας το 3-1 για τους Ουαλούς στο 86′.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Νιλ Τέιλορ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Λέντλεϊ (78′ Άντι Κινγκ), Τζο Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (80′ Βόουκς).
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντινάιερ, Ζορντάν Λουκακού (75′ Μέρτενς), Ναϊνγκολάν, Βιτσέλ, Ντε Μπράινε, Καράσκο (46′ Φελαϊνί), Αζάρ, Ρομελού Λουκακού (83′ Μπατσουγί).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε