Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καραγκούνης: Ο Σάντος έχει αλλάξει τα πάντα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, το Μουντιάλ και την επόμενη μέρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καραγκούνη στον “Sentra 103,3”:

“Καταρχήν το φιλικό με την Σερβία θα είναι πολύ διαφορετικό από το πρώτο επίσημο σε είκοσι μέρες με την Γεωργία. Στον πάγκο αντί του Οτο Ρεχάγκελ βρισκόταν ο κ. Σάντος μετά από σχεδόν δέκα χρόνια. Ήταν μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Ο κ. Σάντος έχει αλλάξει το πώς λειτουργούμε από το ξενοδοχείο μέχρι στο γήπεδο, το σύστημα και τι ζητάει από τους παίκτες. Η Σερβία είναι μια ομάδα μεγάλης δυναμικότητας στην έδρα της είχε να χάσει είκοσι χρόνια. Εμείς παίξαμε με δύο σέντερ φορ ενώ συνήθως παίζαμε με ένα ή και κανένα. Αυτό δείχνει την τεράστια αλλαγή”, δήλωσε αρχικά ο «Κάρα» για τη χθεσινή εμφάνιση της εθνικής στο Βελιγράδι.

Και πρόσθεσε:

“Θεωρώ πως στο μικρό διάστημα που είμαστε μαζί του, αφομοιώσαμε καλά το στυλ που θέλει. Στα πρώτα 25 λεπτά είχαμε την κυριαρχία, με κατοχή της μπάλας, πίεση ψηλά και καλή κυκλοφορία. Αυτό τον ρυθμό δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε για πολύ αλλά για 50-60’ είχαμε καλή παρουσία, πετύχαμε το γκολ και μετά δεχτήκαμε πίεση από μια ποιοτική ομάδα. Με τόσες αλλαγές δεν τα πήγαμε καθόλου άσχημα”.

Για το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η αλλαγή του συστήματος σε ρόμβο είπε:

“Δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι μια μεγάλη αλλαγή σε πολλούς τομείς. Πλησιάζουμε τα επίσημα ματς και ο χρόνος είναι πολύτιμος. Πιστεύω όμως ότι έχουμε τους ποιοτικούς και καλούς παίκτες που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε σύστημα. Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα αλλά δεν υπάρχει χρόνος. Σε 20 μέρες ξεκινάμε και κάθε αρχή είναι σημαντική. Ομάδες όπως η Γεωργία μας δίνουν προκλήσεις γιατί μπαίνουν δυνατά για αυτό πρέπει να είμαστε σοβαροί. Θα δουλέψουμε. Βάσει αποτελεσμάτων θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση”.

Για το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που έπαιξε η εθνική χθες σχολίασε:

“Είχαμε στο πρώτο μισάωρο, πρωτοβουλία κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, με δύο σέντερ φορ. Θέλει να περάσει αυτό το στυλ πρωτοβουλίας αλλά η μετάβαση θα είναι δύσκολη και .θα βοηθήσουν τα αποτελέσματα”.

Για τον «ρόμβο» του Φερνάντο Σάντος σημείωσε:

“Παίξαμε αυτό το σύστημα στην Μπενφίκα και τότε πήραμε πρωτάθλημα παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο. Με τον “ρόμβο” έχεις κυριαρχία με πολλούς παίκτες στο κέντρο. Θέλει σωστές προσαρμογές στα πλάγια. Δεν θέλω όμως να μπω σε προπονητικά θέματα”.

Ερωτηθείς για το συναίσθημα που είχε κατά την επιστροφή της εθνικής από τη Νότια Αφρική σχολίασε:

“Με εξαίρεση τον αγώνα κόντρα στην Κορέα κάναμε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο και η παραμικρή λεπτομέρεια. Κάθε λάθος μετράει κι εμείς δεν είχαμε περιθώριο να διορθώσουνε τα όποια λάθη μας. Ήμασταν και άτυχοι με την Αργεντινή όταν κάναμε τρεις αναγκαστικές αλλαγές σε δέκα λεπτά”.

Για το μέλλον του στη Γαλανόλευκη υπογράμμισε:

“Η εθνική ομάδα δίνει το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις και είναι σημαντικό να είμαστε εκεί. Τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν έχουμε κάνει άλματα αλλά θαύματα! Είναι αξιοζήλευτα επιτεύγματα και είμαστε στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι αρχηγός και δεν θέλω να πω πότε θα σταματήσω. Όσο μπορώ να παίζω. Είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για μένα η εθνική, παίζω από τα 14 μου”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε