Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Τσίλντρες, ο Κλέιζα και τα άλλα παιδιά…

Δύο από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του θριάμβου
Δύο από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του θριάμβου, Τζος Τσίλντρες και Λίνας Κλέιζα, ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι πρωταγωνιστές του θριάμβου του Ολυμπιακού δεν έκρυψαν τη χαρά τους αλλά και την αγωνία που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του συγκλονιστικού ημιτελικού κόντρα στην Παρτιζάν.

Μετά το τέλος του αγώνα και την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας οι παίκτες του Ολυμπιακού μίλησαν για τον αγώνα αλλά και για το ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Τσίλντρες έσωσε τον Ολυμπιακό με κάρφωμα στα δύο δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, ΦΩΤΟ EUROLEAGUE.

Ο ηγέτης της αντεπίθεσης, Τζος Τσίλντρες τόνισε:

“Έχουμε μεγάλη θέληση για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Το θέλουμε πάρα πολύ και έχουμε δουλέψει πολύ γι’ αυτό. Δεν θα παρατούσαμε ποτέ ένα παιχνίδι.

Παρακολούθησα τη φάση, είδα ότι δεν πήγαινε μέσα η μπάλα και απλά προσπάθησα να βοηθήσω. Τελικά η μπάλα ήρθε στα χέρια μου και έγινε ό, τι έγινε. Αυτή η φάση ήταν παρόμοια με την περσινή. Πέρσι, όμως, δεν κατάφερα να βάλω το καλάθι με τον Παναθηναϊκό.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι από την Μπαρτσελόνα και φυσικά ότι μπορούμε να τους νικήσουμε. Είναι μια ομάδα που το στιλ της μας ταιριάζει περισσότερο (επειδή παίζει γρήγορα και με πολλούς αιφνιδιασμούς) και είμαι σίγουρος πως αν βελτιώσουμε κάποια δικά μας λάθη, θα είμαστε εμείς οι νικητές.” 

10 πόντους και 5 ασίστ ήταν ο απολογισμός τους Θοδωρή Παπαλουκά, ΦΩΤΟ EUROLEAGUE.

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων, που έκλεισε τα 32 και μπήκε στα 33 την ώρα της παράτασης τόνισε:

“Όταν ξεκίνησε το ματς ήμουν 32 και τώρα που τελείωσε είμαι 33. Ήταν μία μεγάλη νίκη. Παίξαμε καλά, το ίδιο και η Παρτιζάν. Σημασία έχει η πρόκριση και αυτή την πήραμε εμείς. Παίξαμε στο ΣΕΦ σήμερα, ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που σε τόσο δύσκολους καιρούς ήρθαν μέχρι εδώ και μας βοήθησαν.”

19 πόντους σημείωσε ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας, Λίνας Κλέιζα, ΦΩΤΟ EUROLEAGUE.

Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, Λίνας Κλέιζα αναφέρθηκε στα λάθη της ομάδας του:

“Ήταν πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι, αλλά αυτό το περιμέναμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο, ύστερα από δικά μας λάθη. Η Παρτιζάν προσπαθούσε πρώτα να καταστρέψει το δικό μας παιχνίδι και ύστερα να δημιουργήσει.”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του:

“Νομίζω πως έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, διαφήμιση για το μπάσκετ. Η Παρτιζάν έκανε όλη τη χρονιά εκπλήξεις και ήρθε με το ίδιο πάθος για να μας κερδίσει. Εμείς έχοντας το βάρος του φαβορί έπρεπε να αντιμετωπίσουμε με υπομονή και ανάλογο πάθος την Παρτιζάν. Εμείς κατορθώσαμε να δείξουμε κάτι που η Παρτιζάν είχε δείξει όλο το χρόνο, μαχητικότητα στο επιθετικό ριμπάουντ. Η Παρτιζάν πήρε ένα αβαντάζ ενθουσιασμού με αιφνιδιασμού και επιθετικά ριμπάουντ, αλλά τελικά κερδίσαμε με έναν τρόπο που κέρδισε πολλές φορές φέτος η αντίπαλός μας: με τα επιθετικά ριμπάουντ. “

Για τον τελικό είπε:

“Η Μπαρτσελόνα δεν είναι ομάδα που είναι τυχαία. Χτίζει έναν κορμό εδώ και χρόνια και έπαιζε και πέρυσι πολύ καλό μπάσκετ. Και πέρυσι, τον πρωταθλητή Ευρώπης (Παναθηναϊκό) τον κέρδισε δύο φορές. Θεωρώ πως στον τελικό θα παίξουν οι δύο πιο καλές ομάδες με την πιο σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μπορεί να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να μας δημιουργήσει ανασφάλεια με το ρυθμό που παίζει, αλλά θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να ελέγξουμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ.”

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είπε ότι δεν πιστεύει στην τύχη και ότι ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στον τελικό: 

“Είναι μια σπουδαία νίκη παίξαμε καλή άμυνα και οφείλουμε πολλά σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί φτάσαμε στην νίκη παρόλο που πήγε σε ψηλό σκορ. Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη.”

Από την πλευρά του ο Νίκολα Βούισιτς που έπαιξε ελάχιστα τόνισε:

“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω πως περίμενα παράταση και τόσες ανατροπές. Περίμενα πως θα είναι δύσκολο και η Παρτιζάν είναι μια από τις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.” 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε