Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Οι πρώτες αντιδράσεις από την κλήρωση της Λίγκας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας μετά την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.
Αδαμίδης: Θέλαμε να αρχίσουμε με εντός έδρας ματς
 
“Η κλήρωση του πρωταθλήματος είναι λίγο αδιάφορη, γιατί θα παίξουμε με όλους. Θέλαμε πάντως να αρχίσουμε με ένα ματς εντός έδρας και με μία ομάδα κατώτερης δυναμικότητας. Ο σχεδιασμός του προπονητή έχει γίνει για να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη ημέρα”, τόνισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ.

Αναφορικά με την κεντρική διαχείρηση δικαιωμάτων, ο Αδαμίδης δήλωσε: “Σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης υπάρχει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Είχα τις αμφιβολίες μου για το αν θα το καταφέρναμε, αλλά το πετύχαμε και ήταν κάτι πολύ ευχάριστο για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου”.
 
Μώραλης: Η κλήρωση δεν καθορίζει τον πρωταθλητή
 
Ο Γιάννης Μώραλης τόνισε από τη μεριά του ότι η κλήρωσει δεν καθορίζει τον πρωταθλητή. “Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις δυο ομάδες από τις 16 που θα συμμετάσχουν. Δεν παίζει μεγάλο ρόλο η κλήρωση. Αυτοί που παίζουν Ευρώπη επιθυμούν καλύτερους αντιπάλους στις πρώτες αγωνιστικές. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες πρέπει να είναι έτοιμες. Είναι ωραία εκδήλωση η κλήρωση αλλά σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει τον πρωταθλητή.
 
Σπηλιοτόπουλος: Καθαρό ποδόσφαιρο χωρίς βία
 
Το μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Σπηλιοτόπουλος, έκανε λόγο για καθαρό ποδόσφαιρο χωρίς βία.
 
“Καλή επιτυχία σε όλους. Ολοκληρώθηκε μια τυπική διαδικασία. Ευελπιστούμε για μια καλή χρονιά. Ελπίζουμε για καθαρό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι εκτός αυτών. Να γίνει καθαρό ποδόσφαιρο χωρίς βία”.
 
Όσον αφορά τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, είπε: “Είναι δύσκολος αντίπαλος. Άλλωστε, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Πιστεύουμε ότι θα είναι πιο έτοιμη η ομάδα”.Βεντούρης: Απαλλαγμένοι από παλιά αμαρτήματα

Βεντούρης: Απαλλαγμένοι από παλιά αμαρτήματα

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου Γεράσιμος Βεντούρης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι “κυανέρυθροι” θα εμφανίσουν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ενώ ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές.
 
“Είναι καλό να ξεκινάς στην έδρα σου. Θα γίνουν δυνατά παιχνίδια, αυτό θα είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελυταίων ετών. Θα ήμαστε απαλλαγμένοι από παλιά αμαρτήματα. Το γεγονός ότι ξεκινάμε εντός έδρας μας δίνει κάποιο ψυχολογικό αβαντάζ.
 
Για την περσινό Πανιώνιο και το γεγονός ότι η ομάδα είχε δείξει δύο πρόσωπα: “Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι μεταγραφές. Ο κόσμος στη Νέα Σμύρνη ανησυχεί λίγο αλλά ξεκινήσαμε να τελειώνουμε τις μεταγραφές. Χθες τελειώσαμε με τον Μιλοβάνοβιτς, ενώ σήμερα με τον Έλεγκαρντ που θα αντικαταστήσει τον Μάχο. Έχουμε ακόμα άλλες δύο τρεις θέσεις που πρέπει να καλύψουμε, πιστεύω θα εχουμε μια αξιόμαχη ομάδα, μεσα στον αγωνιστικό χώρο βέβαια θα φανούν αλλά αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλά”.
 
Κωστούλας: Δύναμή μας το Αγρίνιο
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας: «Θεωρώ ότι είναι καλό το πρόγραμμα, Αν πάρουμε βαθμούς στα έξι επτά πρώτα ματς έχοντας ειδικά τα δύο πρώτα στην έδρα μας θα είναι ακόμα καλύτερα. Δύναμή μας θα είναι η έδρα μας κι ελπίζω να μας βοηθήσει και φέτος.
 
Από την πλευρά του ο τεχνικός του συλλόγου Μπάμπης Τεννές έκανε την εξής δήλωση:
 
“Όλοι θα παίξουν με όλους στο πρωτάθλημα που αρχίζει, οπότε η σειρά των αγώνων μικρή σημασία έχει. Η κλήρωση, με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ευνοϊκή για εμάς. Το ευχάριστο είναι πως στην επιστροφή του Παναιτωλικού στη μεγάλη κατηγορία, αποφεύγουμε στο ξεκίνημα μεγαθήρια. Όμως, χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί παίζουμε με αντιπάλους, οι οποίοι έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς, την παραμονή στη Super League. Θεωρώ την κλήρωση καλή, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Πρέπει να βγει και στο γήπεδο, όταν έρθει η ώρα των αγώνων”.
 
Λυράκης: Όπως πέρυσι, αλλά στο σπίτι ματς
Ο τεχνικός διευθυντής της Κέρκυρας (αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό την πρώτη αγωνιστική), Νίκος Λυράκης, έκανε μία σύγκριση με την περσινή πρεμιέρα, όπου οι Φαίακες είχαν αναγκαστεί να δώσουν το παιχνίδι με την ΑΕΚ όχι στην έδρα τους, αλλά στην Πάτρα, λόγω εργασιών: Το βασικό σε σχέση με πέρυσι είναι η έδρα. Πέρυσι είχαμε ξεκινήσει στην Πάτρα και είχαμε παίξει πολλά παιχνίδια εκεί. Φέτος, ξεκινάμε και θα συνεχίσουμε από το γήπεδο μας και αυτό μας αρέσει. Θέλουμε να αρχίσουμε τη μάχη για τη παραμονή μια νίκη και πάλι επί ενός μεγάλου αντιπάλου, τόνισε ο Λυράκης για την πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό.
 
Χριστοβασίλης: Στόχος η παραμονή
 
Όσον αφορά τον Γιώργο Χριστοβασίλη τόνισε ότι στόχος του ΠΑΣ είναι η παραμονή στην κατηγορία. “Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Κάναμε λάθη στο παρελθόν τα οποία δεν θέλουμε να επαναλάβουμε. Η αρχή είναι πάντα δύσκολη. Αν ξεκινήσουμε καλά πιστεύω η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Το ποδόσφαιρο παίζεται στα γήπεδα και ευχόμαστε τα καλύτερα για την ομάδα μας.
 
Μαχλάς: Χαρά για τους φιλάθλους
 
Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, τόνισε πως θα είναι χαρά για τους φιλάθλους η επιστροφή της κρητικής ομάδας στην πρώτη κατηγορία.
 
“Δε ξέρεις ποτέ πώς θα είναι μια ομάδα στην αρχή του πρωταθλήματος. Θα παίξουμε στο Γεντί Κουλέ και θα είναι χαρά για τους φιλάθλους μας να παίξουμε ξανά στη Σούπερ Λιγκ, έπειτα από δυο χρόνια. Η φανέλα της ομάδας είναι βαριά, έχουμε καλό κορμό. Δεν είμαστε ευνοημένοι απ’ όσα έγιναν. Αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας. Πρέπει να καταφέρουμε να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι.
 
Μποροβήλος: Να μαζέψουμε βαθμούς στα εύκολα παιχνίδια
 
Ο Γιώργος Μποροβήλος στάθηκε στο γεγονός ότι ο Αστέρας πρέπει να κερδίσει βαθμούς στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια πριν ακολουθήσουν τα δύσκολα, ώστε οι Αρκάδες να έχουν εύκολο έργο στη συνέχεια.
 
“Το Αγρίνιο μαζεύει πάρα πολύ κόσμο και όλα είναι ανοιχτά. Τόσο εμείς όσο και ο Παναιτωλικός θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα παίζει το ρόλο του. Μπορεί μια ομάδα να έχει πρόγραμμα-βουνό και να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει. Η δική μου ομάδα έχει τα ντέρμπι στο τέλος και καλείται να μαζέψει βαθμούς στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Αν δεν το καταφέρει αυτό θα έχει δύσκολο έργο”.
 
Παπουτσάκης: Να πείσουμε τον κόσμο
 
Ο Απόστολος Παπουτσάκης, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του στην προεδρία της Λίγκας από την επόμενη εβδομάδα, επεσήμενα ότι πρέπει άπαντες να βοηθήσουν στο να πειστεί ο κόσμος πως δε βλέπει κάτι διαφορετικό στους αγώνες.
 
“Εύχομαι να έχουμε ένα ανταγωνιστικό και ήρεμο πρωτάθλημα. Σ’ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Πολιτεία, παράγοντες, ομάδες, φίλαθλοι, ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι αυτό που βλέπουμε αυτό είναι και όχι κάτι άλλο. Αν το καταφέρουμε αυτό, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε το χαμόγελο του κόσμου. Η Κρήτη το αξίζει να έχει δυο ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, θα έχουμε δυο υγιείς ομάδες φέτος. Η φιλοσοφία κάθε χρόνο είναι ο Εργοτέλης να είναι καλύτερος. Στόχος μας είναι η πεντάδα.
 
Μιχαηλίδης: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
 
Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μιχαηλίδης, δήλωσε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός αναφερόμενος στην πρεμιέρα με τη Ξάνθη.
 
“Είναι πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ξεκινάμε με τη Ξάνθη, στη συνέχεια έρχονται τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Είναι σημαντικό που παίζουμε στην έδρα μας την πρώτη αγωνιστική”.
 
Ουζουνίδης: Να διεκδικήσουμε αποτελέσματα
 
Ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης ότι η Σκόντα θα πρέπει να διεκδικήσει αποτελέσματα και στα δύσκολα παιχνίδι, από τη στιγμή που οι ακρίτες θέλουν να πετύχουν κάτι καλό τη νέα σεζόν.
 
“Ναι μεν η κλήρωση φαίνεται να είναι δύσκολη γιατί στις πρώτες έξι αγωνιστικές αντιμετωπίζουμε δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος με τις πέντε απ’ αυτές να έχουν καταλάβει θέσεις στην 6άδα της περσινής βαθμολογικής κατάταξης ενώ κάποιες έχουν ήδη κι επίσημα παιχνίδια στο ενεργητικό τους. Από την στιγμή όμως που επιδιώκουμε να πετύχουμε κάτι καλό φέτος, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε και να πάρουμε αποτελέσματα κι από αυτά τα παιχνίδια για να ξεφύγουμε από την μετριότητα των τελευταίων χρόνων”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε