Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Σίλβα: “Έγιναν πράγματα που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Σαφέστατες αιχμές κατά των διαιτητικών αποφάσεων του Καλογερόπουλου άφησε ο Μάρκο Σίλβα, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό – Πογέτ: “Εμείς, η Άρσεναλ και η Μπάγερν νικήσαμε τον Ολυμπιακό”

Ο Πορτογάλος προπονητής αποκάλυψε μάλιστα πως εξέφρασε τα παράπονά του στον ρέφερι του ντέρμπι.

«Στο τέλος του αγώνα είχα μια φυσιολογική συζήτηση με τον διαιτητή, ήθελα να του μιλήσω για κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Ήταν μια συζήτηση από την οποία δεν έλειπε ο σεβασμός», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό. Στα πρώτα 25 λεπτά είχαμε τον έλεγχο και ήμασταν ανώτεροι. Καμία ομάδα δεν έκανε πολλές φάσεις. Στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ ανέβηκε. Από ένα σημείο και μετά έγιναν πράγματα που δεν μας επιτρέψανε να ασχοληθούμε με το παιχνίδι και δεν μπορούμε από εκεί και πέρα να πούμε κάτι για ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που μείναμε με δέκα παίκτες ξέραμε πως θα υποφέρουμε περισσότερο από πριν. Όσο ήμασταν με έντεκα παίκτες δεν απειληθήκαμε καθόλου. Μετά το πέναλτι τα πράγματα άλλαξαν τελείως για μας».

Ερωτηθείς αν οι αποβολές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα, απάντησε: «Έχει αποδειχτεί, γιατί στο πρώτο ημίχρονο δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Άρα νομίζω πως αυτό ήταν προφανές».

Σχετικά με το αν διέκρινε προβλήματα στην εικόνα της ομάδας του είπε: «Υπάρχουν πράγματα για τα οποία θα πρέπει να μιλήσουμε μέσα στην ομάδα μας, γιατί πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει εσωτερικά».

Για την ένταση μετά το γκολ της ΑΕΚ ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων είπε: «Οι παίκτες από μένα ακούνε πάντα πράγματα που αφορούν αποκλειστικά το ποδόσφαιρο. Μιλάμε μόνο για το πώς θα παίξουμε ποδόσφαιρο και το έχουμε αποδείξει. Νομίζω πως σε αυτό οφείλεται το γεγονός ότι είμαστε πολύ μπροστά από τις άλλες ομάδες. Προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, γι’ αυτό έχουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά και σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές. Όλοι μας μπορεί πάνω στον αγώνα να έχουμε νεύρα».

Ερωτηθείς για τον τραυματισμό του Πάρντο απάντησε: «Δεν έχουμε πληροφόρηση ακόμη για τον τραυματισμό του, αλλά φαίνεται πως δεν θα τον έχουμε στον αγώνα με την Άντερλεχτ. Θα δούμε τι θα γίνει. Θα έχουμε όμως κάποιον άλλον παίκτη που σίγουρα εμπιστευόμαστε».

Όσο για το αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Άλαν Πουλίδο, είπε: «Σήμερα τελείωσε ένα δύσκολο παιχνίδι για μας και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τον αγώνα με την Άντερλεχτ».

Τέλος για την τιμωρία του Ολυμπιακού είπε: «Είναι η δεύτερη φορά που τιμωρούμαστε, παρότι οι φίλαθλοί μας ήταν υποδειγματικοί, όπως έδειξαν και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Είμαστε η μοναδική ομάδα φέτος, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό στην έδρα του οποίου έγιναν πράγματα πέρα από τα όρια, που έχει δεχτεί τέτοια τιμωρία. Αυτός που βγαίνει χαμένος από τέτοια περιστατικά είναι το ποδόσφαιρο κι όχι κάποια ομάδα. Μου αρέσει να γίνονται παιχνίδια σε ωραία ατμόσφαιρα».

Πογέτ: “Εμείς, η Άρσεναλ και η Μπάγερν νικήσαμε τον Ολυμπιακό”

Ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε πως είναι μια μέρα χαράς για τον ίδιο και την ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού προσθέτοντας με καμάρι πως η ομάδα του έγινε η τρίτη που νικά φέτος τους «ερυθρόλευκους» μετά από Μπάγερν και Άρσεναλ.

«Όλη η οικογένεια της ΑΕΚ είναι σήμερα πολύ χαρούμενη. Θέλω να συγχαρώ όσους πήραν μέρος στο παιχνίδι, γιατί ήταν πάρα πολύ περίπλοκο. Ο βαθμολογικός πίνακας δεν λέει ψέματα ποτέ και για κάποιο λόγο ο Ολυμπιακός είναι πρώτος. Είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα και είναι πολύ δύσκολο να τους νικήσει κάποιος. Γι’ αυτό το λόγο είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Αυτό που πέτυχαν είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον. Εγώ δεν είμαι προπονητής που βασίζεται στις στατιστικές, αλλά όταν βλέπουμε κάποιον συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών μπορείς να πάρεις από εκεί κάποιες πληροφορίες. Ανεξάρτητα από το τι συνέβη στο γήπεδο, και συνέβησαν πολλά πράγματα, είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα απέναντι στην οποία ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει. Μαζί με την Μπάγερν και την Άρσεναλ είμαστε η μοναδική ομάδα που νίκησε τον Ολυμπιακό, οπότε θα έχω μια καταπληκτική νύχτα απόψε», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας περαιτέρω για τον αντίπαλο είπε: «Μου έδειξαν γιατί είναι πρωτοπόροι. Είναι δυνατοί, έχουν τεχνική και δύσκολα μπορείς να τους νικήσεις. Πήραν τρεις νίκες στο Champions League και λίγο έλειψε να προκριθούν. Αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσπάθεια των παικτών του: «Σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς παρά να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν μπορείς να πάρεις ανάσα, η προσπάθειά μας ήταν συνεχής και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου».

Όσο για τα ψυχολογικά οφέλη της νίκης είπε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η νίκη αυτή θα βοηθήσει την αυτοπεποίθηση των παικτών. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πειστούν οι παίκτες για τη δουλειά τους από μια νίκη επί του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος».

Κληθείς να σχολιάσει τη διαιτησία είπε: «Εγώ δεν κάνω τον διαιτητή ούτε στις προπονήσεις. Το μόνο που μπορεί να σου κάνει αυτό, είναι να σου φέρει προβλήματα. Οπότε δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο, ούτε για καλό ούτε για κακό τίποτα. Σέβομαι τις απόψεις όλων, μερικές φορές μπορείς να τις υποστηρίξεις, άλλες όχι».

Σχετικά με τις δικές του φιλοδοξίες ανέφερε: «Ήρθα στην ΑΕΚ για να κερδίσω. Δεν ήταν θέμα χρημάτων. Παίρνω καλά λεφτά, οπότε δεν έχω παράπονο. Αν θέλει κάποιος χρήματα μπορεί να πάει στην Κίνα ή σε άλλα πρωταθλήματα. Εγώ είμαι εδώ και προσπαθώ να κερδίζει η ομάδα. Μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά».

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ΑΕΚ, δεδομένων των αγωνιστικών προβλημάτων (κάρτες, τραυματισμοί κλπ.) είπε: «Το επόμενο χρονικό διάστημα θα λείπουν αρκετοί παίκτες λόγω τιμωριών, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σχετικά με την επιλογή του Μπαρόχα αντί του Ανέστη είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω για την ερώτηση. Έχω να πω τα καλύτερα για τον Ανέστη. Αυτό που έκανε για μένα, για την ομάδα σαν σύνολο και την ΑΕΚ είναι εκπληκτικό. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν. Είναι ένα προαίσθημα. Γι’ αυτό μας πληρώνουν, πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που δεν γίνονται απολύτως κατανοητές. Ας μην καταστρέψουμε τη νύχτα (γέλια)».

Τέλος, για την απόφασή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Τζεμπούρ τόνισε: «Θα είμαι ο πρώτος που θα πει ότι έκανε κάτι λάθος. Ελπίζω να μην συμβεί. Ξεκινήσαμε τα πρώτα 15 λεπτά με τον Μάνταλο αριστερά, αλλά δεν μας βγήκε. Έκανα λάθος και το λέω. Από τη στιγμή που νικήσαμε μη με ρωτάτε για τον Τζεμπούρ».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε