Δευτέρα, 20 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ολυμπιακος – Εφές: Τhe final countdown! Παίζει τα ρέστα του

Ολυμπιακος – Εφές: Τhe final countdown! Παίζει τα ρέστα του

Ένα τζάμπολ μακριά από το 10ο φάιναλ φορ Euroleague της ιστορίας του και 6ο τα τελευταία 9 χρόνια βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Στις 21:00, στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν σε ένα 5ο και τελευταίο παιχνίδι «φωτιά» την Αναντολού Εφές, στα πλέι οφ της Euroleague, «αγώνας δίχως αύριο» για τον ηττημένο.

Για τον Ολυμπιακό δεν διακυβεύεται μόνο η πρόκριση στην καταληκτική φάση, μετά από απουσία ενός χρόνου, αλλά και η επιστροφή στην Πόλη του, την Κωνσταντινούπολη και στο ίδιο κλειστό, το Sinan Erdem, όπου το 2012, είχε στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του. «Κάντο, όπως το 2013» θα παροτρύνουν την ομάδα του Πειραιά οι φίλαθλοι της, αφού τότε ο Ολυμπιακός απέκλεισε σε 5η αναμέτρηση στο ΣΕΦ (με 82-72) την Εφές (3-2) και στο Λονδίνο κατέκτησε “back to back” τίτλους. Aν και ακόμη απομένουν 40 λεπτά «μάχης», η παράδοση των τελευταίων ετών θέλει την ομάδα που ξεπερνά το εμπόδιο της Εφές σηκώνει εν συνεχεία την κούπα. Αυτό έπραξε και η Ρεάλ, το 2015, με αντίπαλο τον τελικό τον Ολυμπιακό, στη Μαδρίτη. Αυτό ήταν η πρώτη συμμετοχή σε φάιναλ φορ Euroleauge για τον προπονητή των «ερυθρόλευκων», Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Όσο για την μαχητική, αθλητική και εκρηκτική Εφές του Βέλιμιρ Περάσοβιτς που βρήκε τον τρόπο να περάσει νικηφόρα από το ΣΕΦ στον δεύτερο προημιτελικό, στόχος είναι το δεύτερο φάιναλ φορ Euroleague στην ιστορία της, 17 χρόνια μετά το πρώτο. Το 2000 είχε αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό, στον ημιτελικό στη Θεσσαλονίκη για να καταλάβει την 3η θέση, ενώ το 2001 στο φάιναλ φορ της Suproleague είχε βρει πάλι τους «πράσινους» στο δρόμο της, στον ημιτελικό του Pale de Bercy, στο Παρίσι και συμβιβάστηκε και τότε με την 3η θέση.

Η Αναντολού Εφές θα επιστρέψει σίγουρα στην Κωνσταντινούπολη, ανεξάρτητα από το αποψινό αποτέλεσμα! Άραγε θα επιστρέψει και ο Ολυμπιακός το τριήμερο 19-21 Μάϊου; Τον νικητή περιμένει ήδη στον ημιτελικό (19/5), η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη που απέκλεισε με 3-0 την Μπασκόνια, ενώ στο άλλο ζευγάρι Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης καταστρώνουν ήδη τα πλάνα τους.

Ολυμπιακός και Εφές έχουν συναντηθεί έξι φορές ήδη φέτος. Οι δυο προπονητές δεν έχουν κάτι να κρύψουν. Το σίγουρο είναι ένα! Η καρδιά… ανοίγει το δρόμο προς την κορυφή: Το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο θα «σφραγίσει» η ομάδα που στο παρκέ του ΣΕΦ θα δείξει στην πράξη πως το θέλει πιο πολύ!

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε