Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βουδαπέστης: Αποκλείστηκαν Ντουντουνάκη, Βαζαίος

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βουδαπέστης: Αποκλείστηκαν Ντουντουνάκη, Βαζαίος

 Με την 29η θέση των 50μ. πεταλούδα, ολοκλήρωσε η Άννα Ντουντουνάκη την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

 Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια έκανε χρόνο 26.94, περίπου μισό δευτερόλεπτο μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (26.47), το οποίο θα χρειαζόταν να καταρρίψει για να περάσει στους ημιτελικούς, καθώς η 16άδα «έκλεισε» στο 26.34. Μακράν ταχύτερη των προκριματικών ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγωνίσματος, η Σάρα Σιέστρεμ από τη Σουηδία, με 25.25, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ρεκόρ Αφρικής που σημείωσε η Αιγύπτια Φαριντά Οσμάν με 25.74.

 

Πολύ κοντά στο ατομικό ρεκόρ του κολύμπησε ο Ανδρέας Βαζαίος στα 100μ. πεταλούδα, χωρίς όμως ο χρόνος αυτός να είναι αρκετός για να διεκδικήσει μία θέση στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη 30ος με επίδοση 52.88, ενώ το προσωπικό ρεκόρ του είναι 52.76, από το περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Η 16άδα «έκλεισε» κάτω από τα 52 δευτερόλεπτα (51.96 ο Αμερικανός Τιμ Φίλιπς), χρόνος που δεν βρίσκεται μέσα στο πεδίο δυνατοτήτων του Βαζαίου.

Λίγη ώρα αφού κολύμπησε στα 50μ. ελεύθερο και πέρασε στους ημιτελικούς με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ σημείωσε στα 100μ. πεταλούδα την τρίτη επίδοση όλων των εποχών με 50.08, που τον φέρνει πίσω μόνο από τον Μάικλ Φελπς και τον Σέρβο Μίλοραντ Κάβιτς. Ο Ντρέσελ εξελίσσεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή των αγώνων στη Βουδαπέστη και δεν αποκλείεται να απειλήσει ακόμη και το παγκόσμιο ρεκόρ του Φελπς (49.82), το οποίο θεωρείτο επί της ουσίας ακατάρριπτο. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο, ο Τζόζεφ Σκούλινγκ από τη Σινγκαπούρη, πέρασε τέταρτος, ενώ ο Ούγγρος Κριστόφ Μίλακ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 51.23.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε