Δευτέρα, 3 Ιουν.
35oC Αθήνα

Πλατανιάς – ΑΕΚ: Νίκη με… δάκρυα! Μεγάλο “διπλό” με προβλήματα!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ΑΕΚ είχε μέτρια παρουσία στα Χανιά, δέχθηκε πίεση από τον Πλατανιά, αλλά κατάφερε να φύγει με το «διπλό» με τα γκολ των Βινίσιους και Αραβίδη. Το τελικό 0-2 έφερε τους «κιτρινόμαυρους» αγκαλιά πλέι οφ, αλλά τους άφησε σημαντικά προβλήματα. Αποχώρησε τραυματίας και με… δάκρυα ο Λαμπρόπουλος. Συμπλήρωσαν κάρτες Μάνταλος και Αϊντάρεβιτς.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Ξάνθη κατάφερε με τη νίκη της την Τετάρτη να φτάσει στους 44 βαθμούς, αλλά μια ημέρα αργότερα η ΑΕΚ έκανε ένα τεράστιο… βήμα προς τα πλέι οφ μέσα στα Χανιά. Η Ένωση επικράτησε δύσκολα με 2-0 μέσα στην έδρα του Πλατανιά, ανέβηκε και πάλι στην 5η θέση της βαθμολογίας (46 βαθμοί) και κατά μεγάλο ποσοστό… πέταξε εκτός του μίνι πρωταθλήματος τους Κρητικούς. .

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Γιόχανσον (ο Αϊντάρεβιτς δίπλα στον Σιμόες σε σύστημα 3-4-3 με ) και να βάλει μπροστά μαζί με τον Αραούχο τον –θετικότατο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό- Χριστοδουλόπουλο. Από το 10λεπτοκαι μετά όμως, ο Αργεντικός τραβήχτηκε αρκετές φορές στο πλάι, όπως και ο Μάνταλος, με τον Λάζαρο να παίρνει θέση σέντερ φορ. Γενικά, οι 3 συγκεκριμένοι παίκτες άλλαξαν κατ’ επανάληψη θέσεις μεταξύ τους.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά η τακτική του Πλατανιά της έβαλε.. δύσκολα στην κυκλοφορία της μπάλας (μπλόκαρε τον Αϊντάρεβιτς). Στο 18’ -και ενώ οι Κρητικοί ανέβαζαν.. στροφές – οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στο 0-1. Ο Αραούχο έκανε την κάθετη στον Βινίσιους που είχε προωθηθεί και με ένα διαγώνιο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα Σωτηρίου, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα.

Ο Πλατανιάς ανέβασε στη συνέχεια κατακόρυφα την απόδοση του. Δυο λεπτά μετά το γκολ, ο Μπαρκας έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μπανανά. Η Ένωση αναγκάστηκε να κοιτάξει περισσότερο την άμυνα της, αλλά η μπάλα έφτανε με σχετική ευκολία έξω απ’ την μεγάλη της περιοχή (προβληματική εικόνα από Κολοβέτσιο και Αϊντάρεβιτς). Η φάση του 31’ πέρασε… ανώδυνα για τους φιλοξενούμενους. Ο Στάθης έβγαλε τη σέντρα, ο Μανούσος κατέβασε την μπάλα, αλλά ο Βράνιες τού έβαλε την κόντρα και έσωσε την ομάδα του!

Το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό. Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά, για να δυσκολέψει τους φιλοξενούμενους και είδε στο 38’ το σουτ του Μάνταλου να κοντράρει στον Καρυπίδη. Στο 41’ όμως η ομάδα του Παράσου «άγγιξε» την ισοφάριση! Ο Μπανανά πήρε την κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Μπάρκας με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Έχοντας πλέον μόνο ένα ημίχρονο μπροστά του, ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά στην επανάληψη και είδε τον Λαμπρόπουλο να αποχωρεί στο 50’ με πρόβλημα τραυματισμού, σε σύγκρουση του με τον Βράνιες (τον αντικατέστησε ο Γιόχανσον). Μάλιστα, ο Έλληνας αμυντικός ξέσπασε σε κλάματα από τους πόνους, πριν φύγει με το φορείο (οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πρόβλημα στους χιαστούς στο δεξί του γόνατο).

Η συγκεκριμένη διακοπή, όπως και κάποιες άλλες «βόλεψαν» την ΑΕΚ, που όμως πολύ γρήγορα βρέθηκε και πάλι να αμύνεται, κάτι που έκανε τον Μανόλο Χιμένεθ να βάλει τις φωνές στους Σιμόες και Αϊντάρεβιτς και ν περάσει στο 63’ τον Αραβίδη στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα να μην περιοριστεί πίσω. Ο Έλληνας επιθετικός δικαίωσε τον Ισπανό τεχνικό τέσσερα λεπτά αργότερα. Η υπέροχη βαθιά μπαλιά του Μάνταλου βρήκε τον Αραβίδη, που στη δεύτερη επαφή του μςε την μπάλα έκανε το 0-2 και άκουσε το όνομα του να γίνεται και πάλι σύνθημα από τους φίλους της ΑΕΚ.

Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν να έχουν τα… ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψουν από το 0-2, αλλά για την Ένωση ήρθαν νέα δυσάρεστα νέα αφού στο 68’ ο Μάνταλος δέχθηκε την κίτρινη κάρτα που θα του στερήσει τη συμμετοχή του στα δυο από τα τρία τελευταία ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (ένα παιχνίδι θα χάσει και ο Αϊντάρεβιτς με την κίτρινη που πήρε στο πρώτο μέρος)! Οι «κιτρινόμαυροι» διαχειρίστηκαν σωστά το σκορ κι έφτασαν σε αυτό το σημαντικό «τρίποντο» μέσα στα Χανιά που τους επανέφερε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε