Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αναιρείται το βούλευμα για τους 28 παράγοντες και τα στημένα στο ποδόσφαιρο

Αναιρείται το βούλευμα για τους 28 παράγοντες και τα στημένα στο ποδόσφαιρο

Αναιρέθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη 28 παράγοντες του ποδοσφαίρου για στημένους αγώνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, την αναίρεση άσκησε αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα με το εν λόγω βούλευμα είχε παραπεμφθεί σε δίκη με ψήφους 2 έναντι 1, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμα παράγοντες του ποδοσφαίρου για στημένους αγώνες. Με αυτό το βούλευμα ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακούς απαλασσόταν από τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και εκβιασμό.

Με την αναίρεση λοιπόν του αντιεισαγγελέα εξετάζονται τα πάντα από την αρχή. Ο ίδιος επικαλέστηκε νομικούς λόγους για να προχωρήσει σε αυτήν την απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του προέδρου του Ολυμπιακού ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Κώστα Σταμαδιάνο , να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων.

Τον τελικό λόγο ωστόσο έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις