Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έτσι ανακοίνωσε την απουσία του από του Ευρωμπάσκετ!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έτσι ανακοίνωσε την απουσία του από του Ευρωμπάσκετ!

– Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα ενισχύσει την Εθνική Ελλάδας στο προσεχές Ευρωμπάσκετ
– Ο ηγέτης της “γαλανόλευκης” δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γόνατο
– Δείτε το μήνυμα του “Greek Freak” στο instagram

Δυστυχώς, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας στο προσεχές Ευρωμπάσκετ. Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ επιθυμούσε διακαώς να αγωνιστεί με τη φανέλα με το εθνόσημο και να οδηγήσει τη “γαλανόλευκη” στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, ωστόσο ο τραυματισμός του στο γόνατο τον… νίκησε.

Ο 22χρονος άσος, ο οποίος πονούσε στο γόνατο από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδας, εξετάστηκε από τον γιατρό των Μπακς στην Κίνα, αποτυγχάνοντας να περάσει τα απαραίτητα ιατρικά τεστ.

Έτσι, φρόντισε ο ίδιος να ενημερώσει τον κόσμο για την απουσία του από το Ευρωμπάσκετ, μέσω μηνύματος του στα social media. Ο ηγέτης των Μπακς δήλωσε πολύ απογοητευμένος, ενώ ξεκαθάρισε ότι η απουσιά του δεν θέλει να πάρει μεγαλύτερες εκτάσεις, ώστε να μην επηρεάσει περισσότερο την ομάδα του Κώστα Μίσσα.

Το μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

“Θέλω όλοι να ενημερωθούν από μένα πως δεν θα μπορέσω να ενισχύσω την εθνική μας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Όλο αυτό τον καιρό πιέζω τον εαυτό μου για να κάνω προπόνηση. Προσπαθώ να τον ξεγελάσω πως δεν πονάω πολύ και θα είμαι έτοιμος για τα παιχνίδια.

Η θέλησή μου επηρέασε την κρίση μου, αλλά στο τεστ που έκανα εδώ στη Κίνα με τους Bucks ήρθε η ώρα της αλήθειας. Απέτυχα να βγάλω με επιτυχία τις ασκήσεις στις οποίες με υπέβαλαν και ο πόνος με σταματούσε από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Πρέπει να αποδεχτώ την αλήθεια και να την αντιμετωπίσω ώριμα. Οφείλω να δουλέψω και να βελτιώσω όσο περισσότερο μπορώ, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο γόνατό μου. Πέρυσι είχα την επιλογή να παγώσω την συμφωνία για το νέο μου συμβόλαιο.

Φέτος δεν έχω επιλογή. Είμαι τραυματίας, οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει και πρέπει να γίνω καλά. Είναι με διαφορά η μεγαλύτερη απογοήτευση που έχω νιώσει ως τώρα στη καριέρα μου. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Η εθνική ομάδα είναι η αγαπημένη μου ομάδα και στο μέλλον θα αποδείξω πως μαζί με τους συμπαίκτες μου μπορούμε να την πάμε ψηλά και να κάνουμε χαρούμενους όλους τους Έλληνες.

Τώρα, όμως, προέχει το παρόν. Παρακαλώ όλο το κόσμο να μη δώσει στην απουσία μου μεγαλύτερη διάσταση από την πραγματική και να επικεντρωθούμε στα παιδιά που θα παλέψουν στο Ευρωμπάσκετ για μια επιτυχία που μας λείπει χρόνια. Την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες κι εγώ με μεγάλη στεναχώρια πρέπει να αποδεχτώ και να ανακοινώσω πως θα είμαι απών.

Γιάννης Αντετοκούνμπο”.

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις