Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ένα… όνειρο τρελό – Πίστα F1 στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Το σχέδιο του Θανάση Παπαθεοδώρου για την πίστα της F1 στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Ο αρχιτέκτονας Θανάσης Παπαθεοδώρου έριξε την ιδέα, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας τη στηρίζει και οι Έλληνες φίλαθλοι της F1 ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα δούνε την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα μέρη μας. Εφικτό;

Δύσκολο αλλά τα όνειρα δεν στοιχίζουν. Εμπνευστής του εγχειρήματος είναι ο Θανάσης Παπαθεοδώρου ο οποίος σχεδίασε μία εν δυναμει πίστα που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες F1 και θα εκτείνεται στο 70% του ήδη υπάρχοντος οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ το υπόλοιπο 30% θα κατασκευαστεί.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκάς Τζάνης, παρουσίασε το σχέδιο παραθέτοντας συνέντευξη τύπου:

“Θεωρούμε ότι η πρόταση του κυρίου Παπαθεοδώρου είναι η καλύτερη δυνατή γιατί συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την αναβάθμιση μιας ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής. Δημιιουργεί 3500 θέσεις εργασίας , ενώ συμβάλλει και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, καθώς προβλέπονται 250 στρέμματα πρασίνου.”

Η Πολιτεία σύμφωνα με τα όσα είπα ο δήμαρχος βλέπει με θετικό μάτι το εγχείρημα, αλλά εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής.

Το να φτιάξει μία χώρα πίστα προδιαγραφών F1 δεν σημαίνει ότι θα μπορέσει να φιλοξενήσει και αγώνα. Ο Μπέρνι Έκλεστον που είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει την έγκριση του και για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι η F1 θα κερδίσει από την παρουσία της στην Ελλάδα.

Επίσης θα πρέπει να εξασφαλιστούν πολλά πράγματα πριν φτάσουμε στο σημείο να συζητάμε για τη δημιουργία πίστας στα μέρη μας. Αυτή τη στιγμή το μόνο που υπάρχει είναι η σκέψη του κυρίου Παπαθεοδώρου και του κυρίου Τζάνη.

 
Το σχέδιο του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας δεν περιορίζεται στην πίστα, της οποίας η κεντρική κτιριακή εγκατάσταση θα έχει σχήμαεμπορικού πλοίου. Περιλαμβάνει ανάπλαση βιομηχανικών κτιρίων, ξενοδοχείο πέντε αστέρων, προβλήτα για γιοτ, χώρο προσγείωσης υδροπλάνων και άλλα πολλά και φιλόδοξα.

“Αρχικά σκοπεύουμε ως τον Σεπτέμβριο να έχουμε καταθέσει πρόταση προς τη FIA που θέτει τις προδιαγραφές για την τέλεση αγώνων Φόρμουλα 1 και από εκεί και πέρα θα κινηθούμε ανάλογα” τόνισε ο Θανάσης Παπαθεοδώρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε