Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Έσκασε η “βόμβα”- Ο Ριέρα στον Ολυμπιακό!

Έσκασε η “βόμβα”- Ο Ριέρα στον Ολυμπιακό!
Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Αλμπέρτο Ριέρα. Oι “ερυθρόλευκοι” συμφώνησαν με την Λίβερπουλ στα 4 εκατ. ευρώ για καθεστώς συνιδιοκτησίας με οψιόν αγοράς, ωστόσο, επίσημα διαψεύδουν. Δείτε το βίντεο.

Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Μόγκρεν ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ

Την υπόθεση χειρίστηκε ο Σωκράτης Κομινάκης που πήρε το “ΟΚ” από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να φέρει τον Ισπανό αριστερό χαφ στο λιμάνι. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Ισπανού αριστερού μέσου έναντι τεσσάρων εκ. ευρώ, ενώ αν ο πειραϊκός σύλλογος θελήσει να αποκτήσει το 100% του ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να καταβάλλει ακόμα δύο εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2011.

Με την έλευση του Ριέρα στην Ελλάδα το “Ελευθέριος Βενιζέλος” αναμένεται να ζήσει μέρες… Τζιοβάνι αφού οι φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν πως και πως τη μεγάλη μεταγραφή από το νέο αφεντικό της ομάδας.

Οι Πειραιώτες πάντως μέχρι να γίνουν οι ανακοινώσεις δεν θέλουν να πανηγυρίζουν. Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός διαψεύδουν συμφωνία με την Λίβερπουλ για τον ποδοσφαιριστή. Οπως τονίζεται ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει απάντηση για τον πρόταση που έγινε στην Λίβερπουλ για τον ποδοσφαιριστή και διαψεύδεται κατηγορηματικά κάθε συμφωνία.

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Αλμπέρτο Ριέρα

To who is who του Άλμπερτ Ριέρα:

Ο Ριέρα ξεκίνησε την καριέρα του στη Μαγιόρκα το 1999. Την επόμενη χρόνια, κιόλας, σε ηλικία 18 ετών, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Τα πρώτα δύο χρόνια του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Ριέρα πραγματοποίησε, μόλις, 11 συμμετοχές, αλλά τη σεζόν 2002/2003 καθιερώθηκε στη βασική εντεκάδα και βοήθησε την ομάδα της γενέτειράς του να κατακτήσει το μοναδικό Κύπελλο Ισπανίας στην ιστορία της.

Το καλοκαίρι του 2003, ο Ισπανός αριστερός χαφ-εξτρέμ μετακόμισε στην Μπορντό για χάρη της ομώνυμης ομάδας της πόλης, μετρώντας, τα δύο χρόνια που έμεινε εκεί, 67 συμμετοχές και σημειώνοντας 9 γκολ.

 
Το 2005, ο 28χρονος, πλέον, ποδοσφαιριστής, επέστρεψε στην Ισπανία, παίρνοντας μεταγραφή στην Εσπανιόλ. Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα έπαιξε, μόλις, σε 11 αγώνες, πηγαίνοντας, όμως, τον Δεκέμβριο ως δανεικός στη Μάντσεστερ Σίτι. Στην Αγγλία έμεινε έξι μήνες, πραγματοποιώντας 19 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 1 γκολ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να δείξει πτυχές του ταλέντου του.

Ξαναγύρισε στην Καταλονία, καθιερώθηκε στην Εσπανιόλ και μάλιστα, έπαιξε στο τελικό του Κυπέλλου UEFΑ κόντρα στη Σεβίλλη, ισοφαρίζοντας, μάλιστα, σε 1-1 και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση και στα πέναλτι -εκεί, η Εσπανιόλ ηττήθηκε από τους Ανδαλουσιανούς. Στο τέλος της χρονιάς ανανέωσε με τους Καταλανούς ως το 2011, αλλά το 2008… προέκυψε η Λίβερπουλ και ο Ράφα Μπενίτεθ.

 
Την τελευταία μέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου, την 31η Αυγούστου, ο Άλμπερτ Ριέρα αποκτήθηκε από τους “κόκκινους” έναντι, περίπου, 10 εκατ. ευρώ και υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Ο Ράφα Μπενίτεθ πίστευε πολύ στον συμπατριώτη του, ένα χρόνο μετά, όμως, η σχέση των δύο ανδρών δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.
 
Ο Ριέρα έκανε δηλώσεις στα ισπανικά Μέσα, τονίζοντας πως: “ο Μπενίτεθ ποτέ δεν ασχολείται με μία κατάσταση, με το να κάθεται και να μιλάει με έναν ποδοσφαιριστή”. Την επόμενη στιγμή, μπήκε στη μεταγραφική λίστα της Λίβερπουλ και ήταν, μέχρι και σήμερα, ξένο σώμα για την ομάδα. Πριν λίγους μήνες βρέθηκε μία «ανάσα» από τη Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ δημοσιεύματα τον ήθελαν να βρίσκεται και κοντά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κάτι που διαψεύστηκε από τον μάνατζέρ του. Με τη φανέλα της Λίβερπουλ πραγματοποίησε 56 συμμετοχές και πέτυχε 5 γκολ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε