Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ατιμωρησία γεννάει βία – Μπείτε, σπάστε και θα τιμωρηθείτε με 1 αγωνιστική!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Τα όσα έγιναν στην Τούμπα είναι απλά μία “λογική” -αν μπορεί να υπάρxει λογική- συνέχεια στη βία των γηπέδων. Οι φορείς θα υποσχεθούν μέτρα, θα κάνουν συσκέψεις αλλά αν δεν αποφασίσουν να επιβάλλουν “πραγματικές” ποινές, τότε θα δίνουν τροφή στους “ανεγκέφαλους”.
Έγκαυμα ο Σάχα

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο οι παίκτες να τρέχουν για να σωθούν από τους “κάφρους” που θεωρούν το γήπεδο “τσιφλίκι” τους και χώρο εκτόνωσης των απωθημένων.

 
Αυτοί θέλουν, βρίσκουν και τα κάνουν. Οι ΠΑΕ τι κάνουν; Η Πολιτεία; Θα παρακολουθούν και θα περιμένουν πότε θα γίνει το μοιραίο για να συγκινηθούν;
 
Η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος μεταφέρονται στο γήπεδο. Λογική εξήγηση, αλλά γιατί ο κόσμος δεν αντιδρά σε άλλους χώρους; Απλά διότι στα γήπεδα γνωρίζει ότι δεν θα τιμωρηθεί.
 
Το φλας μπακ της ντροπής
 
Μέχρι να φτάσουμε στα αίσχη της Τούμπας, προηγήθηκαν άλλα περιστατικά, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία αν είναι ίδιας, μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας, τα οποία ουσιαστικά έμειναν ατιμώρητα.
 
Η περισσότερη κουβέντα έγινε για το ντέρμπι “αιωνίων” στο Γ. Καραϊσκάκης. “Ανεγκέφαλοι” εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν τη νίκη του Ολυμπιακού αλλά αυτό που τους ένοιαζε τελικά ήταν να κυνηγήσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού.
 
Ανακοινώσεις, τοποθετήσεις, συζητήσεις και το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί μία από τις “μεγαλύτερες” ποινές που προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας… Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 140.000 ευρώ πρόστιμο. Απλά να αναφέρουμε ότι τα έσοδα των ερυθρόλευκων από το ματς άγγιξαν το 1 εκ. ευρώ!
 
Κυνηγούν τους παίκτες της δικής τους ομάδας!
 
Στο Γ. Καραϊσκάκης και στην Τουμπα οι “ανεγκέφαλοι” πήραν στο κυνήγι τους αντιπάλους. Στο ΟΑΚΑ και στο Κλεάνθης Βικελίδης κυνήγησαν τους παίκτες της δικής τους ομάδας. Αυτό μάλλον δεν είναι κατακριτέο, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των ΠΑΕ.
 
Στο ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου, μία εβδομάδα μετά τα επεισόδια στην Τρίπολη (εκτός γηπέδου) που τα έκαναν… άγνωστης προέλευσης φίλαθλοι, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν τους παίκτες της ομάδας τους.
 
Η τιμωρία ήταν η γνωστή. 1 αγωνιστική και 71.000 ευρώ πρόστιμο. Η ποινή απλά διπλασιάστηκε επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν υπότροπος.
 
Στο Κλεάνθης Βικελίδης μετά το τέλος του αγώνα Άρης – Ηρακλής, “ανεγκέφαλοι” μπήκαν και τα έκαναν γυαλιά καρφιά ψάχνοντας τους παίκτες του Άρη.
 
Για να μην γινόμαστε κουραστικοί, η τιμωρία ήταν ακριβώς η ίδια. 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Και βέβαια όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις ούτε λόγος για συλλήψεις.
 
Μπορούμε να αραδιάσουμε κι άλλα περιστατικά αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία. Η ουσία είναι το πότε κύριοι θα θελήσετε να βάλετε ένα τέλος; Όταν θελήσετε πείτε το και στον κόσμο που έχει γυρίσει την πλάτη του σε αυτό που ονομάζεται “Ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε