Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ιωαννίδης: Να καταργηθεί η Football League 2

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την κατάργηση της Γ΄ Εθνικής (Football League 2) και τη μετατροπή της σε ερασιτεχνική κατηγορία εξετάζει σοβαρά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση τόνισε ο κ. Ιωαννίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι “… για μένα πρέπει να είναι δύο οι επαγγελματικές κατηγορίες”, σημειώνοντας πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν “αντέχει” περισσότερες από δύο επαγγελματικές κατηγορίες.

«Για μένα πρέπει να είναι δύο οι επαγγελματικές κατηγορίες. Α΄ Εθνική και Β΄ Εθνική και όλα τα άλλα να είναι ερασιτεχνικά. Δεν μπορεί να υπάρχει Γ΄ Εθνική και να σηκώνει βάρος με επαγγελματίες παίκτες, με προπονητές κτλ. Θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο. Είναι πάρα πολλές οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες και μια χώρα, όπως είμαστε εμείς 10-11 εκατομμυρίων, δεν αντέχει. Η Β΄ εθνική χρειάζεται να είναι δυνατή, γιατί οι νέοι παίκτες παίζουν στην Football League και τα αστέρα μετά έρχονται στην Σούπερ λίγκα» είπε ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.

«Ο ΟΠΑΠ δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή για να στηρίξει τη δημόσια μορφή του αθλητισμού. Πριν ληφθεί απόφαση για την πώλησή του, θα πρέπει να υπολογιστεί τι χρήματα θα πάρουμε, σε σύγκριση με αυτά που θα χάνουμε κάθε χρόνο» υπογράμμισε, ενώ για το αθλητικό σχολείο και τα μαζικά προγράμματα τόνισε ότι «θέση μας είναι να μην υπάρχουν αθλητικά τμήματα σε σχολεία, αλλά να δημιουργηθούν αθλητικά σχολεία, όπως γίνεται σε όλον τον κόσμο. Αυτό μπορεί να γίνει πιλοτικά, ώστε να διαπιστώσουμε κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Η εισαγωγή των παιδιών, σε αυτής της μορφής τα σχολεία, θα γίνεται με βάση τα σωματικά τους προσόντα και τις άλλες ικανότητές τους, κάτι που θα διαπιστώνεται ηλεκτρονικά. Ο αθλητισμός δεν θα είναι ταξικός, αλλά θα έχουν εξίσου τις ίδιες ευκαιρίες όλα τα παιδιά. Τις μεγαλύτερες διακρίσεις στον αθλητισμό τις έφεραν αθλητές από φτωχές οικογένειες. Ο αθλητισμός διδάσκει πανανθρώπινες αξίες και έχει άμεση σχέση με την υγεία. Παράλληλα απομακρύνει τα παιδιά από παράδρομους, όπως ναρκωτικά, ποτά κ.λ.π. Τα μαζικά προγράμματα αθλητισμού πρέπει να τα επαναφέρουμε, από το Υπουργείο Υγείας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και τον αθλητισμό των Α.Μ.Ε.Α. Δεν νοείται αθλητισμός, χωρίς τα μαζικά προγράμματα».

Επανερχόμενος στο θέμα του ποδοσφαίρου και την ποινική ευθύνη των προέδρων, ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε την αντίθεσή του στο αθλητικό νομοσχέδιο που έγινε από τον κ. Γερουλάνο και το οποίο προβλέπει για τα επεισόδια οπαδών των ομάδων οι πρόεδροι να διώκονται και ποινικά. «Αντιλαμβάνομαι να έχουν αστική ευθύνη, δηλαδή το σωματείο να αποκαθιστά τις τυχόν ζημίες, αλλά δεν συμφωνώ οι πρόεδροι να έχουν και ποινική ευθύνη. Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε» δήλωσε, ενώ για τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο είπε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Διότι με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει πόσες χιλιάδες διαρκείας υπάρχουν και η Αστυνομία ποιος κάθεται και που, μέσα στο γήπεδο».

Όσο για την κατάργηση του ιδιωνύμου είπε ότι «… δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί, όταν καίγεται για παράδειγμα η Αθήνα, δεν υπάρχει ιδιώνυμο και υπήρχε για το ποδόσφαιρο. Δηλαδή, αν κάποιος έβριζε στο γήπεδο, έπρεπε να πάει φυλακή; Την πρώτη φορά που κάνεις μία τέτοια παράβαση ο δικαστής έχει το δικαίωμα να κρίνει αν ο παραβάτης πρέπει να πάει φυλακή ή όχι ή να επιβάλει ποινή με αναστολή ενός χρόνου. Αν βέβαια κατά το διάστημα της αναστολής επαναληφθεί το ίδιο παράπτωμα, ο παραβάτης πάει κατευθείαν φυλακή. Και βέβαια στην πρώτη περίπτωση δεν αναστέλλεται η παρεπόμενη ποινή ο παραβάτης να δίδει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα το `παρών` στο αστυνομικό τμήμα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε