Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ήταν η ώρα του Φέτελ

To 1-2 έκαναν οι Red Bull στην Μαλαισία
To 1-2 έκαναν οι Red Bull στην Μαλαισία, ΦΩΤΟ REUTERS.

Αυτή τη φορά ο Γερμανός πιλότος της Red Bull δεν εκκίνησε από την pole position αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πάρει την πρώτη νίκη της σεζόν στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία.

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην είχαν αυτή τη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως ο αγώνας ήταν άκρως εντυπωσιακός και επεισοδιακός.

 

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ που εκκινούσε από την Τρίτη θέση εκμεταλλεύτηκε το λάθος του poleman Γουέμπερ και μετά την πρώτη στροφή βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Το προβάδισμα δεν το έχασε ποτέ μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας και έτσι έφτασε στην έκτη νίκη της καριέρας του.

Ο Φέτελ πέρασε τον Γουέμπερ στην πρώτη στροφή και έφτασε άνετα στην πρώτη του φετινή νίκη, ΦΩΤΟ REUTERS.
 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μαρκ Γουέμπερ που πλήρωσε την κακή του αντίδραση στην εκκίνηση. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Νίκο Ρόσμπεργκ με τη Mercedes GP.

 

Ferrari και McLaren ξεκινούσαν από πολύ πίσω λόγω των καταστροφικών κατατακτήριων δοκιμών, όμως οι τέσσερις πιλότοι έκαναν εκπληκτικό αγώνα προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

 

Πιο εντυπωσιακός από όλους ήταν ο Λιούις Χάμιλτον που ειδικά στο πρώτο κομμάτι του αγώνα έδειχνε να πετάει. Ο Βρετανός έφτασε μέχρι και την δεύτερη θέση λίγο πριν κάνει το μοναδικό του πιτ στοπ και τελικά τερμάτισε έκτος αφού δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Άντριαν Σούτιλ.

Απίστευτα πράγνατα έκανε ο Χάμιλτον μέχρι τα μέσα του αγώνα, ΦΩΤΟ REUTERS. 

Εξαιρτετικά τα πήγαν και οι Ferrari, μέχρι τουλάχιστον τον προτελευταίο γύρο. Σε εκείνο το σημείο ο Αλόνσο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, ενώ προσπαθούσε μανιασμένα αν περάσει τον Μπάτον, αφού ο κινητήρας του τον πρόδωσε.   

 

Ο Σουμάχερ αν και έκανε εξαιρετική εκκίνηση δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα του, εγκαταλείποντας από πρόβλημα στον τροχό.

 
Τα αποτελέσματα του GP της Μαλαισίας
 
1. Φέτελ
2. Γουέμπερ
3. Ρόσμπεργκ
4. Κουμπίτσα
5. Σούτιλ
6. Χάμιλτον
7. Μάσα
8. Μπάτον
9.Αλγερσουάρι
10. Χούλκενμπεργκ
11. Μπουεμί
12. Μπαρικέλο
13. Αλόνσο
14. Ντι Γκράσι
15. Τσάντχοκ
16. Σένα
17. Τρούλι
 
Εγκατέλειψαν
 
Κοβαλάινεν
Πετρόφ
Λιούτσι
Σουμάχερ
Κομπαγίασι
Γκλοκ
Ντε Λα Ρόσα

Στο πρωτάθλημα των οδηγών ο Μάσα πέρασε στην κορυφή αλλά χαρακτηριστικό της ανταγωνιστικότητας είναι ότι 7 πιλότοι συνωστίζονται σε απόσταση μόλις 9 βαθμών.


Βαθμολογία οδηγών
 
1. Μάσα 39
2. Αλόνσο 37
3. Φέτελ 37
4. Μπάτον 35
5. Ρόσμπεργκ 35
6. Χάμιλτον 31
7. Κουμπίτσα 30
8. Γουέμπερ 24
 
Βαθμολογία ομάδων


1. Ferrari 76

2. McLaren Mercedes 66

3. Red Bull 61

4. Mercedes GP 44

5. Renault 30

6. Force India 18

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε