Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Μητσοτάκης ακύρωσε την επιστροφή οπαδών! Με άδεια εξέδρα το Ολυμπιακός – Μαρσέιγ

Ο Μητσοτάκης ακύρωσε την επιστροφή οπαδών! Με άδεια εξέδρα το Ολυμπιακός – Μαρσέιγ
ΦΩΤΟ intime

Με εντολή Μητσοτάκη “πάγωσε” η επιστροφή οπαδών στα ελληνικά γήπεδα! Η διαφωνία Τσιόδρα έφερε την ανατροπή. Χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Η κυβέρνηση άναψε χθες (19/10) το “πράσινο φως” για την επιστροφή των οπαδών στα ελληνικά γήπεδα, αλλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έβαλε τελικά stop στην απόφαση.

Κι αυτό γιατί η επιτροπή λοιμωξιολόγων κι ο κ. Τσιόδρας εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους για το θέμα, εξαιτίας και των… εντυπώσεων. Σε μία περίοδο που λαμβάνονται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για διάφορες περιπτώσεις, στο πλαίσιο πάντα της πανδημίας του κορονοϊού, θεωρήθηκε λανθασμένη εικόνα ένας πιθανός συνωστισμός στις κερκίδες.

Ως εκ τούτου,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την εντολή να ακυρωθεί η απόφαση, γεγονός που επηρεάζει άμεσα και το παιχνίδι Ολυμπιακός – Μαρσέιγ για το Champions League (Τετάρτη 21/10, 22:00 LIVE από το Newsit.gr), το οποίο και θα διεξαχθεί τελικά κεκλεισμένων των θυρών. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ομόνοια στο Europa League, αλλά και για την 6η αγωνιστική της Superleague, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η ενημέρωση για την εντολή Μητσοτάκη

“Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες”.

Η αρχική απόφαση

“Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1, καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA και με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις