Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πράσινο το ντέρμπι, ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 98-90

Οι οπαδοί του ΠΑΟ έστησαν πάρτι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ
Οι οπαδοί του ΠΑΟ έστησαν πάρτι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Α1 μπάσκετ των αντρών. Επικράτησε 98-90 του Ολυμπιακού και αγκάλιασε την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Δείτε το βίντεο.

Οι πράσινοι είχαν σε εκπληκτική ημέρα τους περιφερειακούς τους και έφτασαν σε μία μεγάλη νίκη που κατά πολύ μεγάλο ποσοστό εξασφαλίζει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Η εξέλιξη του αγώνα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έπαιζαν με το πιστόλι στον κρόταφο αφού την προηγούμενη εβδομάδα είχαν χάσει τους δύο από τους τρεις στόχους της σεζόν. 

Ο Ολυμπιακός χωρίς τους Μπουρούση και Κλέιζα δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην άμυνα του. Αναγκάστηκε να κλείσει στη ρακέτα για να βοηθήσει πότε τον Σχορτσιανίτη και πότε τον Βούισιτς, ρισκάροντας αφού έδωσε πολλά σουτ. Ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, είχε 15/32 τρίποντα και έφτασε στη νίκη, χωρίς να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα, όμως πλέον απέχει 2 βαθμούς από τους ερυθρόλευκους.

Ο Διαμαντίδης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του φέτος, το ίδιο και ο Σπανούλης ενώ ο Νίκολας το καλύτερο από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Οι τρεις τους σημείωσαν τους 75 από τους 98 πόντους της ομάδας τους. 

Από την άλλη στο πρώτο ημίχρονο ο Σχορτσιανίτης πάλευε μόνος του, ενώ στο δεύτερο όταν ο “Σόφο” σίγησε ανέλαβε δράση ο Τσίλντρες που σταμάτησε στους 26 πόντους. Ο Γιαννάκης δεν βρήκε λύσεις από τους Παπαλουκά και Τεόντοσιτς και μάλλον φυσιολογικά ήρθε η ήττα.

Ο Παναθηναϊκός είχε σε όλο το ματς τον έλεγχο του ρυθμού, δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα στο σκορ, με εξαίρεση την αρχή του αγώνα, και έφτασε δίκαια στη νίκη.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 16 πόντους, όμως στην τελευταία περίοδο οι ερυθρόλευκοι πίεσαν και πλησίασαν στο σκορ. Στο τέλος όμως οι πράσινοι κράτησαν διαφορά ασφαλείας και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Δεκάλεπτα: 32-28. 58-44, 79-64, 98-90 

ΠΑΟ: Σπανούλης 22(3 τρίποντα), Μπατίστ 10, Χάισλιπ 5, Νίκολας 27(7 τρίποντα), Διαμαντίδης 26 (5 τρίποντα, 10 ασίστ), Πέκοβιτς 6, Τέπιτς 2.

ΟΣΦΠ: Πεν 6, Τσίλντρες 26(2 τρίποντα), Βούισιτς 15, Τεόντοσιτς 6, Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος 5, Σχορτσιανίτης 18, Χαλπερίν 2, Παπαλουκάς 3.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε