Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Αδρανής τρομοκράτης” είναι ο Τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

“Αδρανής τρομοκράτης” είναι ο Τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Αδρανή τρομοκράτη, οποίος λειτουργεί στα πρότυπα των “αδρανών πρακτόρων” της “Κα Γκε Μπε”, χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ τον 29χρονο Βόσνιο Τζιχαντιστή Μίρσα Μπεκτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη την ώρα που επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία.

Στο μεταξύ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος συνελήφθη χθες ένας Ιρακινός, μόνιμος κάτοικος Αθηνών παντρεμένος με Ελληνίδα, καθώς είχε στην κατοχή του διαβατήριο που είχε κλαπεί από μαχητές του “ISIS” όταν είχαν καταλάβει μεθοριακή πόλη του Ιράκ.

Ο συγκεκριμένος άνδρας δεν έχει απασχολήσει ποτέ για φονταμενταλιστική δραστηριότητα, ενώ ο ίδιος υποστήριξε στους Αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, πως ήθελε να ανανεώσει το διαβατήριο του και αυτό δεν ήταν δυνατόν λόγω της καταστάσης που επικρατεί στο Ιράκ, και έτσι ειδοποίησε τον αδελφό του οποίος του έστειλε το συγκεκριμένο διαβατήριο με τα δικά του στοιχεία.

Όσον αφορά στον 29χρονο Τζιχαντιστή Μίρσα Μπεκτάσεβιτς, οδηγήθηκε χθες στον Ανακριτή μαζί με το φίλο του, έναν 25χρονο από την Υεμένη – αμφότεροι έχουν Σουηδικά διαβατήρια – καθώς είχαν στην κατοχή τους στρατιωτικού τύπου μαχαίρια.

Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τους σκοτεινούς διαδρόμους των Μυστικών Υπηρεσιών, ο 29χρονος οποίος παλιότερα ήταν μέλος της “Αλ Κάϊντα” στο Σεράγεβο, είναι “αδρανής τρομοκράτης” στα πρότυπα της “Κα Γκε Μπε”, η οποία μετά το πόλεμο είχε “σπείρει” στην Ευρώπη πράκτορες με πλαστές ταυτότητες, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει οικογένειες, ακόμα και μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς ποτέ να απασχολήσουν τις Αρχές.

Όταν όμως η διαβόητη Υπηρεσία τους χρειάζονταν, αμέσως ενεργοποιούνταν και ενεργούσαν κάτω από τις διαταγές της “Κα Γκε Μπε”. Στα ίδια πρότυπα λειτουργούν πλέον και οι “πυρήνες” που έχει στην Γηραιά Ήπειρο το “Ισλαμικό Χαλιφάτο”

Μάλιστα εκτιμάτε από στελέχη των Μυστικών Υπηρεσιών, πως ο Μπεκτάσεβιτς έχει δημιουργήσει και ίδιος τέτοιου είδους πυρήνες στα Βαλκάνια, οι οποίοι απλά περιμένουν την εντολή να δράσουν.

Ο Μ. Μπεκτάσεβιτς έφθασε στην Ελλάδα στις 22 Ιανουαρίου και λόγω του ότι βρίσκεται σε καθεστώς επιτηρήσης από τις Μυστικές Υπηρεσίες, αμεσως τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση τόσο από την ΕΥΠ, όσο και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί στην Αλεξανδρούπολη κατάφεραν να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των δυο συλληφθέντων, πλην όμως αυτά είχαν ελάχιστες επαφές κυρίως τηλέφωνα στην Τουρκία. Από ειδική ανάλυση που έγινε στο λογισμικό των τηλεφώνων διαπιστώθηκε πως σε καθημερινή βάση οι δυο ύποπτοι διέγραφαν επαφές και συνομιλίες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε