Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Έγκλημα στο Περιστέρι: Νέα στοιχεία! Ο “αγαθός γίγαντας” καθοδηγεί τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση

Έγκλημα στο Περιστέρι: Νέα στοιχεία! Ο “αγαθός γίγαντας” καθοδηγεί τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση

– Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δράστες να προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς
– “Κλειδί” η κατάθεση του γιου της οικογένειας, ο οποίος πάσχει από σοβαρή μορφή νοητικής στέρησης
– Σε δυο συρτάρια και στην πόρτα μιας ντουλάπας που άνοιξαν οι δολοφόνοι, οι αστυνομικοί έχουν ήδη ανακαλύψει αποτυπώματα, αλλά και γενετικό υλικό
 

Το σενάριο να προσποιήθηκαν τους Αστυνομικούς, προκειμένου να τους ανοίξουν από μέσα την πόρτα του διαμερίσματος, εξετάζει με σοβαρότητα η Ασφάλεια Αττικής για το τρόπο με τον οποίο μπήκαν στο σπίτι οι δολοφόνοι του ζευγαριού στο Περιστέρι.

Το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να σκιαγραφείται από τα μισόλογα, που φέρεται να είπε στους Αστυνομικούς ο γιος της οικογένειας, ο οποίος είναι ένας “αγαθός γίγαντας”, καθώς πάσχει από σοβαρή μορφή νοητικής στέρησης, αφού είναι 28 ετών με μυαλό 5χρονου παιδιού.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έκαναν στον 28χρονο 30 φορές την ερώτηση: “ποιος άνοιξε την πόρτα στους κακούς ανθρώπους; για να λάβουν 20 φορές την απάντηση: “…μαμά, μαμά”, και 10 φορές την απάντηση: “…Αστυνομία, Αστυνομία “.

Ύστερα από αυτό, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο, την πόρτα του διαμερίσματος να άνοιξε η μητέρα, πιστεύοντας πως έχει να κάνει με αστυνομικούς, από την απάντηση που έλαβε όταν ρώτησε “ποιος είναι;”. Άλλωστε, δεδομένο είναι το γεγονός πως το κουδούνι στην πόρτα του διαμερίσματος δεν λειτουργούσε.

Στο μεταξύ, όσον αφορά στα ευρήματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί, κατά την εξερεύνηση που έκαναν σε δυο συρτάρια και στην πόρτα μιας ντουλάπας που άνοιξαν οι δολοφόνοι, έχουν ήδη ανακαλύψει αποτυπώματα, αλλά και γενετικό υλικό, πλην όμως αυτά τα ευρήματα δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, καθώς φαίνεται πως οι δράστες του στυγερού εγκλήματος, μάλλον δεν είναι σεσημασμένοι.

Επιπλέον οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, “σαρώνουν” τη ευρύτερη περιοχή στο Περιστέρι, αναζητώντας καταστήματα με κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να εξετάσουν τις προηγούμενες ημέρες πριν από τη δολοφονία, αλλά και την επίμαχη ημέρα, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ύποπτα άτομα, τα οποία είναι δυνατόν να έχουν σχέση με το άγριο φονικό.

Επίσης οι αστυνομικοί είναι πλέον πεπεισμένοι πως οι εγκληματίες γνώριζαν πως στο σπίτι υπάρχει χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα, 9.500 ευρώ. Άλλωστε, όπως καταθέτει η 18χρονη κόρη της οικογένειας, η οποία είναι αυτήκοος μάρτυρας της προσταγής των οπλοφόρων: “..τα λεφτά, τα λεφτά, πού είναι τα λεφτά”, φαίνεται σχεδόν ξεκάθαρα πως οι δράστες γνώριζαν για την ύπαρξη χρηματικού ποσού μέσα στο φτωχικό διαμέρισμα.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι δολοφόνοι περιόρισαν την “έρευνα” τους στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας του άτυχου ζευγαριού και στην συνέχεια, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πυροβόλησαν στο κεφάλι το ζευγάρι από απόσταση κάτω του ενός μέτρου: “…πρόκειται για εν ψυχρώ εκτέλεση, κάτι που δεν συνηθίζουν οι κοινοί διαρρήκτες, ακόμα και οι ληστές.

Παρόμοιου τύπου ληστεία είχε συμβεί κατά το παρελθόν στον Άγιο Παντελεήμονα, με θύμα έναν πλοίαρχο του εμπορικού ναυτικού, πλην όμως σε αυτή την περίπτωση το θύμα είχε αντιδράσει”, λέει με νόημα αστυνομικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών.

Ο ίδιος άνθρωπος εξηγεί, γιατί οι Αρχές Ασφαλείας δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν την θέση των θυμάτων, την στιγμή της δολοφονίας τους: “…και τα δυο θύματα, όταν οι δράστες έφυγαν από το διαμέρισμα, ήταν εν ζωή και παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ δυστυχώς χωρίς όμως να καταφέρουν να κρατηθούν στην ζωή. Το γεγονός αυτό, έβγαλε από το παζλ που προσπαθούμε να συνθέσουμε ένα σοβαρό κομμάτι. Την θέση των θυμάτων, την ώρα που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς, και κατά συνέπεια δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν υπήρξε αντίδραση του ζευγαριού, πριν τους πυροβολισμούς. Το γεγονός αυτό, ίσως μας έδινε αρκετές εξηγήσεις…”, καταλήγει με νόημα ο συγκεκριμένος Αστυνομικός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε