Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Με εντολή Παυλόπουλου ή Πολύδωρα σταμάτησαν την παρακολούθηση Μαζιώτη;

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Πριν περίπου δύο χρόνια με … άνωθεν εντολή οι αστυνομικοί σταμάτησαν να παρακολουθούν τον άνθρωπο που σήμερα θεωρείται ο εγκέφαλος του “Επαναστατικού Αγώνα” και ενώ η Ε.Υ.Π. είχε υποψίες εναντίον του ήδη από το 2007. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα” αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν πως επί υπουργίας του Π. Παυλόπουλου επιδιώχθηκε μια σιωπηρή συμφωνία με το Νίκο Μαζιώτη καθώς θεωρούνταν ο καθοδηγητής των επεισοδίων του Δεκεμβρίου (μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου). 

Έτσι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δόθηκε εντολή “να τον αφήσουν ήσυχο”.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή άνδρες της Ε.Υ.Π. Είχαν γίνει σκιά του Μαζιώτη μετά την αποφυλάκισή του για την τοποθέτηση βόμβας στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Η… ουρά του Νίκου Μαζιώτη έφυγε και τότε ο βασικός σήμερα κατηγορούμενος εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Οι αστυνομικοί από τότε και ύστερα ήξεραν μονάχα πως πηγαίνει συχνά στα Κύθηρα.
Την ίδια περίοδο τοποθετείται και η ενοικίαση του σπιτιού στα Καλύβια από τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, σπίτι το οποίο δεν έγινε γνωστό παρά μόνο πριν 15 ημέρες στους αστυνομικούς.
Στελέχη της αντιτρομοκρατικής τονίζουν ότι απόφαση να… αφεθεί ήσυχος ο Μαζιώτης δεν θα μπορούσε να ληφθεί ερήμην του Υπουργού.
 

Όλα αυτά την ώρα που με συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ι. Κοραντής ανέφερε πως ήδη από το 2007 η υπηρεσία είχε σημαντικά στοιχεία για τον Ν.Μαζιώτη και υπήρχαν υποψίες για συμμετοχή του στον Επαναστατικό Αγώνα.
Με εντολή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα ύστερα από την επίθεση με ρουκέτα κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας τον Ιανουάριο του 2007 η παρακολούθηση του Μαζιώτη πέρασε από την ΕΥΠ στην Αντιτρομοκρατική μαζί με το φάκελο ικαι όλες τις σχετικές πληροφορίες. 

Από κει και πέρα όπως δήλωσε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ αγνοεί αν η παρακολούθηση συνεχίστηκε ή όχι από την Αντιτρομοκρατική.

Ο κ. Παυλόπουλος πάντως διαβεβαιώνει πως δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή.

Ο Ιωάννης Κοραντής που ήταν τότε Αρχηγός της ΕΥΠ είπε στο NewsIt πως η Υπηρεσία έπαψε να παρακολουθεί τον Μαζιώτη το 2007 μετά από εντολή του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα. Ακούστε τι είπε:

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στο NewsIt διαβεβαίωσε πως ουδέποτε η Αντρομοκρατική σταμάτησε να παρακολουθεί τον Μαζιώτη. Ακούστε τι είπε:
 

Διαβάστε επίσης: Στον ανακριτή μεταφέρθηκαν οι 3 του Επαναστατικού Αγώνα

Στόχος ο καθοδηγητής του Ν. Μαζιώτη
Εντάλματα για άλλους τέσσερις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε