Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή στον «μαϊμού» οδοντίατρο στην Ηλιούπολη – «Καταδικάστηκε παμψηφεί και κρίθηκε ένοχος» λέει θύμα του

Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή στον «μαϊμού» οδοντίατρο στην Ηλιούπολη – «Καταδικάστηκε παμψηφεί και κρίθηκε ένοχος» λέει θύμα του
Eurokinissi

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο σε οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο στην Ηλιούπολη.

Ο κατηγορούμενος διενεργούσε παράνομες οδοντιατρικές πράξεις στην Ηλιούπολη σε χώρο που δεν διέθετε άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος προχώρησε τον περασμένο Οκτώβριο σε ιατρική πράξη σε ασθενή, η οποία παρουσίασε επιπλοκές.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ιατρικές πράξεις στις οποίες είχε υποβληθεί, ήταν ασύμβατες με την ιατρική επιστήμη και ενημερώθηκε επαγγελματικός σύλλογος, εκπρόσωπος του οποίου από κοινού με τον παθών μετέβησαν εκ νέου στο ιατρείο του κατηγορουμένου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος ασκούσε το επάγγελμά του χωρίς να διαθέτει το σχετικό πτυχίο, ούτε και τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος και λειτουργίας του ιατρείου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης εξοπλισμός ιατρείου και αποδείξεις παροχής των υπηρεσιών του.

«Καταδικάστηκε παμψηφεί και κρίθηκε ένοχος»

«Σήμερα στο δικαστήριο έγινε μία απόπειρα από την υπεράσπισή του να αλλοιωθεί την πραγματικότητα. Καταδικάστηκε παμψηφεί και κρίθηκε ένοχος. Υπάρχει και θάνατος μίας γιαγιάς που το έλεγε αλλά δεν την πίστευαν», τόνισε στο Live News ο Αλέξης Παπαδόπουλος που κατήγγειλε τον κατηγορούμενο.

«Το πολύ σημαντικό εδώ είναι πως υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για σωματικές βλάβες. Ο πελάτης μου έχει ταλαιπωρηθεί με την υγεία του πολύ αλλά έχει πληγεί και οικονομικά. Μέχρι σήμερα ταλαιπωρείται», σχολίασε η δικηγόρος του θύματος, Αντιγόνη Πριλή.

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν οδοντοτεχνίτης, όχι οδοντίατρος. Ασκούσε ιατρικές πράξεις χωρίς να είχε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Δεν υπήρχε νόμιμη σήμανση του ιατρείου και πρέπει να παρατηρούμε όταν εισερχόμαστε σε ένα ιατρείο», υπογράμμισε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις