Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τον… τουρίστα παρίστανε ο Κινέζος πράκτορας που συνελήφθη στην Αθήνα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τον… τουρίστα παρίστανε στην Αθήνα, Κινέζος φερόμενος ως μυστικός πράκτορας, οποίος συνελήφθη πριν δύο εβδομάδες από Έλληνες αστυνομικούς, έπειτα από απόρρητο σήμα της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, καθώς ο 57χρονος παζάρευε να αγοράσει απόλυτα διαβαθμισμένο στρατιωτικό υλικό.

Ο 57χρονος έφθασε στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου και αμέσως κατέλυσε σε γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή της Ακρόπολης. Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, αφού συνελήφθη από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, διαπιστώθηκε πως μαζί του είχε λίγα ρούχα κι ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο δεν είχε αποθηκεύσει καμιά επαφή, και είχε σβήσει τα πάντα από το διαδικτυακό περιβάλλον της συσκευής.

Μάλιστα τόσο οι Έλληνες αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος, όσο και οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους που είχαν έλθει στην Αθήνα, διαπίστωσαν πως ο 57χρονος Κινέζος έκανε την βόλτα του στην Ακρόπολη και έβγαλε φωτογραφίες, ενώ γευμάτισε σε πολυτελές εστιατόριο του Κολωνακίου, πριν την σύλληψη του.

Όπως αποκάλυψε από την περασμένη εβδομάδα το NewsΙt.gr, ο Κινέζος πράκτορας, είχε βρει την “άκρη” από το 2015, προκειμένου να αγοράσει μια κεραία σύγχρονης τεχνολογίας, η οποία αποτελεί στρατιωτικό υλικό και μάλιστα απόρρητου τύπου, καθώς έχει την δυνατότητα να υποκλέπτει κωδικοποιημένα μηνύματα, να τα αποκωδικοποιεί και στην συνέχεια να τα στέλνει ακόμα και σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατασκοπεύουν στρατιωτικές περιοχές.

Το γεγονός αυτό είχε πέσει στην αντίληψη των πρακτόρων τις Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα από κάποιο χρονικό διάστημα και έπειτα ο Κινέζος πράκτορας να συνομιλεί εν αγνοία του με πράκτορα των Αμερικανικών Υπηρεσιών, προκειμένου να κλείσει την συμφωνία για την αγορά του διαβαθμισμένου στρατιωτικού υλικού.  

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε