Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτό είναι το οπλοστάσιο που είχε πάνω του ο 29χρονος

οπλοστάσιο 29χρονος πολα ρούπα

– Φωτογραφίες απ’ όσα είχε μαζί του ο 29χρονος που συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στην πλατεία Αττικής
– Πιστεύεται ότι επιχειρούσε να τα μεταφέρει σε άγνωστη γιάφκα
– Δυο πιστόλια, τάπερ με εκρηκτικό μηχανισμό, ζελατινοδυναμίτιδα, ΤΝΤ και πλήθος πυροκροτητών
– Βασικό παίκτη στο χώρο της τρομοκρατίας τον χαρακτηρίζει η Αντιτρομοκρατική
– Οι σημειώσεις και η σχέση με την Πόλα Ρούπα

Και τι δεν είχε πάνω του ο 29χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου (28.10.2017) στην οδό Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής. Φωτογραφίες από το “οπλοστάσιο” που είχε μαζί του ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής. Θεωρείται ο άνθρωπος που κατασκεύασε τα τρομοδέματα που εστάλησαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το ΔΝΤ και τον Λουκά Παπαδήμο. Ερευνάται επίσης η σχέση του με την Πόλα Ρούπα.

Η αντιτρομοκρατική θεωρεί τον 29χρονο “βασικό παίκτη” στο χώρο της τρομοκρατίας. Το κατηγορητήριο του που απαγγέλθηκε είναι βαρύτατο. Πρόκειται να απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή την προσεχή Τρίτη (31.10.2017), ενώ για τη δεύτερη ποινική δίωξη που του ασκήθηκε θα απολογηθεί την Τετάρτη (01.11.2017).

Το οπλοστάσιο

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον οπλισμό που βρέθηκε και κατασχέθηκε κατά τη σύλληψη του 29χρονου. Ένα… πραγματικό οπλοστάσιο!

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέσθηκαν:

8 πλαστές ταυτότητες,
2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη,
δοχείο, βάρους 3310 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία,
δοχείο, βάρους 8830 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία, πιθανώς ζελατινοδυναμίτιδα,
3 τεμάχια, βάρους 200 γραμμαρίων έκαστο, στερεάς ουσίας, πιθανώς TNT ,
πλήθος πυροκροτητών (κοινών και ηλεκτρικών), φυτιλιών, κροτίδων και ηλεκτρικών σπίρτων,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
επιστολικοί φάκελοι και αυτοκόλλητες μηχανογραφημένες ετικέτες,
3 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB),
2 πλαστικά επιτραπέζια ρολόγια,
2 ξύλινα μανταλάκια, στο σημείο κλεισίματος των οποίων υπήρχαν προσαρμοσμένες 2 μεταλλικές πινέζες,
πλαστικό μανταλάκι, με επικολλημένο κομμάτι χαρτιού με άγνωστη στερεή ουσία,
συσκευασίες με ράβδους σιλικόνης, πιστόλι σιλικόνης, συσκευασίες κόλλας, μονωτικές ταινίες και πλήθος μπαταριών και εργαλείων (κόφτες, πένσες, μέτρα κλπ),
τεμάχια χαρτονιού με διαγραμμίσεις,
φορητή συσκευή μέτρησης τάσης ρεύματος,
2 κινητά τηλέφωνα, 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 5 κάρτες μνήμης,
61,7 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, καθώς και
το χρηματικό ποσό των 840 ευρώ.

οπλοστάσιο 29χρονος πολα ρούπα

Τι βρέθηκε στο σπίτι του

Ο 29χρονος συνελήφθη ενώ έβγαινε από ημιυπόγειο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει με μια από τις πλαστές ταυτότητες. Το νοίκιασε τον Δεκέμβριο του 2015. Πρόσφατα είχε πληρώσει ενοίκια έως και το Δεκέμβριο του 2017.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι απ’ όπου έβγαινε ο 29χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κινητό τηλέφωνο,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
κάρτα sim,
πλήθος εναυσματικών φιτιλιών κροτίδων και
πλαστικό δοχείο με ποσότητα υγρού.

Οι σημειώσεις της Ρούπα

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, χαρακτηρίζουν τον 29χρονο, «βασικό παίκτη» στο χώρο της τρομοκρατίας. Εκτός από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων στον Βολφγαγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο και το ΔΝΤ στο Παρίσι τον Μάρτιο, φέρεται να έχει σχέση κυρίως και με δύο ακόμη… γνώριμους στις Αρχές: Την Πόλα Ρούπα και τον Επαναστατικό Αγώνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας, την οποία χρησιμοποίησε ο 29χρονος για να νοικιάσει το διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, έξω από το οποίο συνελήφθη χτες, είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη. Υπάρχουν επίσης και άλλα στοιχεία που τον εμπλέκουν με τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Είχε «παρελθόν» με τις Αρχές

Ο 29χρονος ήταν γνωστός ως αντιεξουσιαστής. Είχε συλληφθεί το 2011 για συμμετοχή σε επεισόδια με τα ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο. Καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή. Το 2012 συμμετείχε σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού, προκειμένου οι καταληψίες να διαβάσουν κείμενο συμπαράστασης στους κρατούμενους για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Ακόμη, είχε συμμετάσχει και σε άλλες ενέργειες συμπαράστασης σε κρατούμενους για τρομοκρατική δράση. Το 2015 όμως, ο 29χρονος χάθηκε από κάθε εκδήλωση και δεν είχε καμία δημόσια παρουσία. Κάτι που προβλημάτισε τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν αθόρυβα τον 29χρονο εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς είχαν στοιχεία που τον ενέπλεκαν με τρομοκρατική δράση και αποφασίστηκε να προχωρήσουν στη σύλληψη του, χτες καθώς κατάλαβαν ότι επρόκειτο να μεταφέρει οπλισμό.

Το ζητούμενο είναι για την ΕΛΑΣ, ποιά άλλα άτομα σχετίζονται με τις δραστηριότητες του 29χρονου. Από την μέχρι στιγμής έρευνα στο κρησφύγετο της πλατείας Αττικής έχουν βρεθεί πολλά ρούχα για διαφορετικά άτομα, κάτι που δείχνει ότι έμεναν και άλλοι εκεί.

Ωστόσο, όπως λένε οι αστυνομικοί, η έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, θα διαρκέσει μέρες, ενώ παράλληλα αναζητούνται και άλλα κρησφύγετα της οργάνωσης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις