Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Όλοι ύποπτοι για τη δολοφονία της όμορφης εφοριακού

Δώρα Ζέμπερη

– Ο “ύποπτος” άνδρας που πήρε ο πατέρας της με το ταξί
– “Χτένισαν” την περιοχή γύρω από το Δεύτερο Νεκροταφείο οι αστυνομικοί
– Ο πόλεμος ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και οι υποψίες των αστυνομικών

Οι 14 μαχαιριές στο σώμα της άτυχης 32χρονης μέσα στο Δεύτερο Νεκροταφείο δείχνουν πάθος. Ωστόσο οι αστυνομικοί στρέφουν τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση. Η Δώρα Ζέμπερη έχασε τη ζωή της από το χέρι ανθρώπου που είχε δολοφονική μανία, ωστόσο τα στοιχεία δεν οδηγούν προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιο στοιχεία που άφησε πίσω του ο δολοφόνος “σάρωσαν” την περιοχή γύρω από το Δεύτερο Νεκροταφείο. Έγινε έρευνα σε κάθε πιθανό σημείο, ακόμη και σε υπονόμους σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί είτε το όργανο του φόνου το οποίο ίσως θέλησε να ξεφορτωθεί ο δολοφόνος, είτε κάποιο από τα προσωπικά αντικείμενα της άτυχης εφοριακού.

Το παζλ είναι δύσκολο και οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε στοιχείο που έρχεται στο φως.

Η κατάθεση του πατέρα έδωσε ένα τέτοιο στοιχείο.

Για να δικαιολογήσει την παρουσία του στο σημείο της δολοφονίας της κόρης του είπε πως είχε πάρει μια κούρσα για Ολυμπιακό Στάδιο και στη συνέχεια για να αποφύγει την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους πέρασε από την περιοχή.

Κατέθεσε μάλιστα για έναν άνδρα τον οποίο πήρε κούρσα από την περιοχή.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τόσο το ταξί όσο και τα όσα είπε ο πατέρας της 32χρονης σε μια προσπάθεια να βεβαιώσουν τα όσα είπε, αλλά και να εντοπίσουν την ταυτότητα του άνδρα που όπως περιέγραψε ο πατέρας είναι γύρω στα 35.

Τι λέει ο πατέρας για τον “ύποπτο” άνδρα

Όπως λέει στο Newsit.gr ο Κώστας Ζέμπερης, γύρω στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης περνούσε με το ταξί του έξω από το Β’ Νεκροταφείο και επιβίβασε έναν πελάτη στη συμβολή των οδών Τραλλέων και Ηρακλείου. Ο πελάτης μπήκε με βιασύνη στο ταξί, δείχνοντας του πως γνωρίζει για το τραγικό περιστατικό.

«Μου έκανε εντύπωση που μπήκε γρήγορα στο αμάξι και τον είδα σαν αλαφιασμένο. Και μου λέει ‘πάμε, πάμε’. Αυτό μου τον έφερε στο μυαλό πάλι. Και μου είπε ότι έχουν κλείσει τις γραμμές του τρένου. Με περίμενε αυτός απέναντι, με είχε πιάσει το κόκκινο, και περνάω απέναντι και τον παίρνω και φεύγω…», επισημαίνει στο Newsit.gr.

Όπως τονίζει ο κ. Ζέμπερης, τις υποψίες του κίνησε το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός, ηλικίας 30-35 ετών, φαινόταν αλαφιασμένος και φάνηκε να γνωρίζει για τις έρευνες της αστυνομίας στις γραμμές του τρένου.

«Να βγει να πει ποιος είναι και που πήγαινε. Δεν μπορώ να θυμηθώ την ώρα γιατί ήμουν κουρασμένος. Μου είπε ‘έχουν κλείσει τις γραμμές’. Πώς το ήξερε», αναρωτιέται ο πατέρας της άτυχης εφοριακού.

Το DNA

Οι αστυνομικοί ωστόσο δεν στέκονται μόνο στις καταθέσεις. Ήδη έχουν ερευνήσει το σώμα της άτυχης 32χρονης και σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν εντοπίσει ίχνη NDA του ανθρώπου που της αφαίρεσε τόσο άγρια τη ζωή.

Τα αποτελέσματα θα δώσουν ώθηση στις έρευνες καθώς πρώτα απ’ όλα θα ξεκαθαρίσει και το γένος του δράστη.

Οι υποψίες ότι τα τραύματα μπορεί να προήλθαν από “γυναικείο χέρι” δεν έχουν ακόμη εξαλειφθεί και το γενετικό υλικό μπορεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Το DNA μπορεί επίσης να δώσει στοιχεία για το αν είχε συγγενική σχέση ο δράστης με την άτυχη Δώρα αλλά και και να προσδιορίσει χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην έρευνα.

Οι κόντρες στην οικογένεια

Οι καταγγελίες σε βάρος του πατέρα της άτυχης Δώρας προέρχονται μέσα από την οικογένεια. Εκτός από την αδελφή της άτυχης εφοριακού και η θεία της κάνει λόγο για άσχημη συμπεριφορά αλλά και για οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα λέγεται ότι ο πατέρας της την υποχρέωνε με εκβιασμό να υπογράφει δάνεια. Όλα αυτά μένει να αποδειχθούν είπε ο δικηγόρος του Κώστα Ζέμπερη, τονίζοντας πως τα στοιχεία υπάρχουν και η έρευνα θα δείξει εάν οι καταγγελίες είναι αληθείς.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις