Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

500 σελίδες με στοιχεία για τη διόγκωση του ελλείμματος στα αζήτητα!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Όχι μία, δύο, τρεις, ή δεκατρείς, αλλά 500 ολόκληρες σελίδες με ανεπεξέργαστα στοιχεία για τις πιθανές αλχημείες που έγιναν στην ΕΛΣΤΑΤ

και για τα στατιστικά υλικά που καταγγέλεται ότι έβαλαν στη χύτρα ταχύτητας ώστε να “διογκωθεί” το έλλειμμα του 2009 και να μπει η χώρα σε καθεστώς κηδεμονίας, υπάρχουν διαθέσιμα, αλλά προς το παρόν βρίσκονται στα αζήτητα!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες την περίοδο (Νοέμβριο του 2010) που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε έφοδο στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, προχώρησε στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων τόσο του προέδρου Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος κατήγγειλε παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων και “εισβολή” στους δύο υπολογιστές του από τον αντιπρόεδρο της Αρχής Νικόλαο Λογοθέτη, αλλά και του αντιπροέδρου.

Από την επεξεργασία των υπολογιστών, συγκεντρώθηκε ένας όγκος 500 σελίδων πορίσματος τεχνικής ανάλυσης και πραγματογνωμοσύνης, στην οποία έχουν καταχωριστεί, αρχεία, φάκελοι, αλληλογραφία, e-mail κ.ο.κ., τα οποία βρίσκονται ενσωματωμένα στη δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ευγενία Κυβέλου και με βάση την οποία, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος (παραβίαση προσωπικών δεδομένων) στον κ΄. Λογοθέτη.

Όποιος λοιπόν θελήσει εκ των πραγμάτων να ρίξει φως στην υπόθεση, δεν έχει παρά να ζητήσει τα στοιχεία από την εισαγγελία Πρωτοδικών, και να “εντρυφήσει” σε ντοκουμέντα κι αποδείξεις που πιθανώς τώρα να έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αναζήτησης της αλήθειας ο τέως υπουργός Οικονομικών, νυν υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο γενικός διευθυντής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ έχουν και αυτοί κλητευθεί στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων που κατήγγειλε η Ζώη Γεωργαντά.

Με πρωτοβουλία των βουλευτών Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Παναγιώτη Κουρουπλή (ανεξάρτητος, διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο), ενεργοποιήθηκε άρθρο του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με το οποίο υπουργός ή πρώην υπουργός μπορεί να κληθεί σε υποχρεωτική ακρόαση σε επιτροπή εάν το ζητήσουν ενυπόγραφα τα 2/5 των μελών της.

Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν, καθώς το αίτημα στήριξαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε