Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Άγρια επεισόδια με ξύλο στην Αθήνα! – Ροπαλοφόροι έδειραν φοιτητές και στην Θεσσαλονίκη!

Άγρια επεισόδια με ξύλο στην Αθήνα! – Ροπαλοφόροι έδειραν φοιτητές και στην Θεσσαλονίκη!

– Ένταση στο Χημείο και το Παιδαγωγικό μεταξύ κουκουλοφόρων με ρόπαλα και ΜΑΤ
– Περίπου 30 άτομα με ρόπαλα, πέτρες και καπνογόνα επιτέθηκαν εναντίον φοιτητών
– Σήμερα είναι οι φοιτητικές εκλογές
– Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη – Κουλουλοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητές της ΔΑΠ – Τραυμάτισαν έναν φοιτητή
– Δείτε Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο

Άγρια επεισόδια έγιναν στην οδό Ναυαρίνου. Ομάδα κουκουλοφόρων (2- με 25 άτομα) έφτασαν στο σημείο από τα Εξάρχεια και κατευθύνθηκαν με αγριες διαθέσεις προς το Χημείο. Σημειώνεται οτι σήμερα είναι οι φοιτητικές εκλογές.

Αρχικά πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς φοιτητές. Στο σημείο εμφανίστηκαν άνδρες των ΜΑΤ και οι κουκουλοφόροι έριξαν και τις γνωστές φωτοβολιδες. Με την εμφάνιση των αστυνομικών οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν προς την πλατεία Εξαρχείων.

Κουκουλοφόροι με ρόπαλα επιτέθηκαν και σε φοιτητές της ΔΑΠ στην Θεσσαλονίκη. Τα περιστατικά ήταν δυο. Στο ένα,  άγνωστοι επιτέθηκαν σε φοιτητές της ΔΑΠ που βρίσκονταν στα φοιτητικά τραπεζάκια μέσα στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα επιτέθηκε εναντίον ομάδας φοιτητών τραυματίζοντας στο κεφάλι έναν από τους φοιτητές της ΔΑΠ.

Απολύτως καταδικαστέα χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα πανεπιστήμια από εξωπανεπιστημιακές ομάδες, όπως είπε. Αφορμή για να καταδικάσει με κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια ο κ. Γαβρόγλου, ήταν η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στα θέματα της εκπαίδευσης.

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τους φοιτητές που ψηφίζουν, και αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προστατευθούν. Πιστεύω ότι εκφράζω τα συναισθήματα και τις απόψεις όλων εδώ. Αυτές οι συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε