Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αναβαθμίζεται το TAXIS για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Αναβαθμίζεται το TAXIS για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.11.2011 | 14:33
Πρώτη δημοσίευση: 15.11.2011 | 14:25

Η τεχνολογική αναβάθμιση γίνεται για να φέρει σε πέρας το έργο των διασταυρώσεων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων και για να υποστηρίξει νέες φορολογικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των φορολογούμενων.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε τις εργασίες υλοποίησης του νέου κέντρου δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών.

"Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μετά από διαδικασίες που κράτησαν εννέα έτη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο .

Η νέα υπολογιστική υποδομή αναμένεται ότι θα αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα των υπαρχόντων πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου, όπως το TAXISnet, το ICISnet και το ΕLENXIS, ενώ από το τέλος του 2012 θα αποτελέσει τη βάση λειτουργίας του νέου TAXIS.

Παράλληλα, προγραμματίζεται να φιλοξενήσει νέα πληροφοριακά συστήματα, όπως τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», τις διαδραστικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών, και το ολοκληρωμένο περιουσιολόγιο.

Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο