Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Άνγκελα ακούς; Στο Αιγαίο ξαναπνίγηκαν πρόσφυγες – 35 νεκροί σε δυο ναυάγια

Άνγκελα ακούς; Στο Αιγαίο ξαναπνίγηκαν πρόσφυγες – 35 νεκροί σε δυο ναυάγια

Κι άλλοι νεκροί. Κι άλλοι αθώοι που πνίγηκαν στο Αιγαίο στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα κι από εκεί στην Ευρώπη. Κι άλλοι νεκροί την ώρα που η Άγκυρα υποδέχεται με τιμές την Άνγκελα Μέρκελ για να κάνουν (μικρόψυχη) πολιτική! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

35 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες, πνίγηκαν σήμερα Δευτέρα (08.02.2016) στο Αιγαίο σε δυο ναυάγια. Δυο βάρκες ξεκίνησαν από τις δυτικές ακτές της Τουρκίας για να φτάσουν στα ελληνικά νησιά. Δεν έφτασαν ποτέ.

Η πρώτη τραγωδία σημειώθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan στα ανοιχτά της Δεκέλειας (Ντικίλι) στην επαρχία της Σμύρνης. Η βάρκα που μετέφερε μετανάστες στη Λέσβο βυθίστηκε με απολογισμό 11 νεκρούς. Μόνο τρεις κατάφεραν να διασωθούν από την τουρκική ακτοφυλακή.

Η δεύτερη βάρκα, με 28 επιβαίνοντες, είχε ξεκινήσει από την ίδια περιοχή και πάλι με προορισμό τη Λέσβο. Η βάρκα βυθίστηκε τα ανοικτά της τοποθεσίας Εντρεμίτ, βόρεια του Ντικίλι. 24 μετανάστες πνίγηκαν και τέσσερις διασώθηκαν.Οι εικόνες του πρακτορείου Dogan συγκλονίζουν για άλλη μια φορά. Άνδρες μεταφέρουν μέσα σε κουβέρτες τα άψυχα σώματα των νεκρών. Άψυχα κορμάκια μικρών παιδιών. Τα μεταφέρουν στα φέρετρα που τους περιμένουν.

Bu video Adobe Flash Player’ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Και όλα αυτά ενώ στην Άγκυρα βρίσκεται, για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών, η Άνγκελα Μέρκελ. Υποτίθεται πως στόχος της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και να σταματήσει τη μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη. Η αλήθεια είναι πως μάλλον θέλει να… “χαϊδέψει” τ’ αυτιά του Νταβούτογλου και του Ερντογάν.

Γιατί είναι γεγονός πως η Ευρώπη έχει πέσει στα πόδια της Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Άγκυρα και οι Βρυξέλλες υπέγραψαν “σχέδιο δράσης” σύμφωνα με το οποίο οι Βρυξέλλες θα δώσουν στην Άγκυρα 3 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα όχι μόνο τη δέσμευση να… κάνουν τη δουλειά τους και να περιορίσουν το εμπόριο ψυχών από τους διακινητές αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Η Τουρκία, η οποία έχει υποδεχθεί επισήμως περίπου 2,7 εκατ. Σύρους και 300.000 Ιρακινούς πρόσφυγες, έχει γίνει ένα από τα κύρια σημεία εκκίνησης των μεταναστών που θέλουν να εγκατασταθούν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, περίπου 68.000 μετανάστες έχουν καταφέρει από την αρχή του χρόνου να διασχίσουν το Αιγαίο για να εισέλθουν στην Ελλάδα. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κατέγραψε από την πλευρά του 284 θανάτους μεταναστών κατά την ίδια περίοδο σ’ αυτή τη μεταναστευτική οδό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Dogan

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε