Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Λίγα Σύννεφα 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απεργούν και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές

Απεργούν και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.04.2010 | 18:44
Πρώτη δημοσίευση: 19.04.2010 | 17:32

Στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές μετά τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.

Την απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις έλαβε η ΠΟΣΔΕΠ που συνεδρίασε τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε:

α) Αποχή από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα στις 22 Απριλίου 2010

β) Διήμερη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει παράσταση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-μελών ΔΕΠ στο υπουργείο Παιδείας. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν σε αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι καθηγητές πανεπιστημίων ζητούν:

- Σημαντική αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Η κατανομή της χρηματοδότησης στα ιδρύματα θα πρέπει να γίνεται με βάση τις τεκμηριωμένες ανάγκες κάθε ιδρύματος, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς και με το δέοντα σεβασμό στην αυτοδιοίκηση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

- Έναρξη του διαλόγου για ένα Νέο Πανεπιστημιακό Μισθολόγιο με τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.

- Έναρξη του διαλόγου για την ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό.

- Συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ενημέρωση και συζήτηση των σχετικών θεμάτων. Πάγιο αίτημά μας, να μη θιγούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πανεπιστημιακών δασκάλων.

Συντονίζουν την απεργιακή τους δράση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ 

24ωρη πανελλαδική απεργία στις 4 Μαΐου και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη αποφάσισε, μετά την ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία και η ΟΛΜΕ συνεδρίασαν από κοινού τη Δευτέρα προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία. Αποφασίσθηκε να ληφθούν όλες οι οργανωτικές πρωτοβουλίες στήριξης της απεργιακής κινητοποίησης της 4ης Μαΐου, καθώς και των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ (24ωρη απεργία στις 22 Απριλίου, συλλαλητήριο στις 27 Απριλίου).

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα οι απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία να κλιμακωθούν, καθώς στις 10 Μαΐου συνεδριάζει η Ολομέλεια των Προέδρων. Σημειώνεται ότι στις 14 του μήνα ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Στη συνέχεια συνεδρίασαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, και αποφάσισαν :

- Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 22 Απριλίου. Συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 27 Απριλίου, σ΄όλη την Ελλάδα.

- Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάιου.

- 24ωρη απεργία στις 4 Μαΐου μαζί με την ΟΛΜΕ.

- Γενική Συνέλευση των Συλλόγων το επόμενο διάστημα και μέχρι 7 Μαΐου 2010

- Ολομέλεια Προέδρων στις 10 Μαΐου, ενώ το Δ.Σ. της ΔΟΕ θα συνεδριάσει την Παρασκευή 23 Απριλίου, για να καταρτίσει την εισήγηση του προς τις Γενικές Συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων των δασκάλων.
Tags: ΒΑΣΕΙΣ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εγγραφές Φοιτητών 2016: Ποιά είναι η διαδικασία Εγγραφές Φοιτητών 2016: Ποιά είναι η διαδικασία
  2. Μυτιλήνη: Πέρασαν σε πανεπιστήμια 5 παιδιά άπορων οικογενειών - Όλα πήγαιναν στο κοινωνικό φροντιστήριο! Μυτιλήνη: Πέρασαν σε πανεπιστήμια 5 παιδιά άπορων οικογενειών - Όλα πήγαιναν στο κοινωνικό φροντιστήριο!
  3. Βάσεις 2016: Επιτυχίες για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων Βάσεις 2016: Επιτυχίες για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων
  4. results.it.minedu - Βάσεις 2016: Τα μόρια εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ [λιστα] results.it.minedu - Βάσεις 2016: Τα μόρια εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ [λιστα]
  5. Βάσεις Πανελλήνιων 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν νοικιάσετε σπίτι Βάσεις Πανελλήνιων 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν νοικιάσετε σπίτι
  6. Βάσεις 2016: Γίνεται φοιτητής στα 62 του χρόνια - Έδωσε και πέρασε στο πανεπιστήμιο που ήθελε [pic] Βάσεις 2016: Γίνεται φοιτητής στα 62 του χρόνια - Έδωσε και πέρασε στο πανεπιστήμιο που ήθελε [pic]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook