Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

E.E: “Το παιχνίδι τελείωσε”

Προειδοποίηση στην Ελλάδα από Eurogroup και Κομισιόν.

Άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον έλεγχο του δημοσιονομικού ελλείμματος. Μάλιστα οι ευρωπαίοι αρμόδιοι ζήτησαν περισσότεροι σοβαρότητα στην παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων.  

 

Με τον προϋπολογισμό του 2010 η νέα κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για να ξεκινήσει η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που έχει ξεφύγει περίπου στο 12% ΑΕΠ.

 

«Το παιχνίδι τελείωσε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αλλά και ο κοινοτικός επίτροπος Χοακίν Αλμούνια χτύπησε καμπανάκι για άλλη μια φορά στη χώρα μας. «Ανησυχώ σοβαρά για τις σημαντικές νέες στατιστικές ανακρίβειες»!

 

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν παίρνουν πλέον στα σοβαρά τα στατιστικά στοιχεία που τους παρουσιάζουμε. Κάθε μήνα είπαν τα στοιχεία αλλάζουν και πλέον φαίνονται αναξιόπιστα. «Επιτέλους η Ελλάδα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα σοβαρά και εμείς θέλουμε σοβαρά στατιστικά στοιχεία»!

 

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τα βρήκε δύσκολα στην πρώτη του συνάντηση στην Ε.Ε. Απάντηση φυσικά δεν πήρε για το θέμα της παράτασης.

 

«Η Ε.Ε θα απαντήσει όταν και όποτε κρίνει σκόπιμο, αφού πρώτα μελετήσει όλα τα στοιχεία, αν αυτά είναι αληθινά», ήταν η απάντηση του κ.Γιούνκερ.

 

Το δεύτερο χτύπημα για την χώρα μας θα έρθει σήμερα στο ΕΚΟΦΙΝ. Η συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών θα είναι επανάληψη των χθεσινών αυστηρών προειδοποιήσεων από το EUROGROUP.

 

 

 

Μ.Ιωάννου

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε