Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκτροχιασμός τρένου – Συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη: “Τα καθίσματα έπεφταν πάνω μας”

Εκτροχιασμός τρένου – Συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη: “Τα καθίσματα έπεφταν πάνω μας”

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν μέσα στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας Intercity η οποία χθες (13.05.2017) το βράδυ στις 21:40 εκτελώντας το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε και προσέκρουσε σε σπίτι στο χωριό Άδενδρο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας επιβάτης καθώς και ο μηχανοδηγός και ο ελεγκτής του τρένου.

Όπως περιγράφει στο newsit.gr ο κ. Στέλιος Τσούλιας, επιβάτης της αμαξοστοιχίας, μόλις το τρένο εκτροχιάστηκε ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος από την πρόσκρουση της μηχανής και εκρήξεις από τις κολόνες της ηλεκτροδότησης του ΟΣΕ την ώρα που οι επιβάτες καταπλακώθηκαν από τα καθίσματα και έσπαγαν τα τζάμια με σφυριά για να απεγκλωβιστούν.

«Ήμασταν μόλις δέκα λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Ήμασταν λίγο-πολύ σε εγρήγορση γιατί ετοιμάζαμε πράγματα. Ώσπου ξαφνικά ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, ξεκίνησε το τρένο να τραντάζει πάρα πολύ και στο τέλος ακούσαμε το μπαμ που έκανε η μηχανή στο σπίτι που έπεσε. Οι κάτοικοι μας είπαν ότι άκουγαν εκρήξεις από τις κολόνες του ρεύματος που είναι εκεί για το τρένο. Όταν άρχισε το τρένο να γέρνει έφυγαν τα καθίσματα και έπεφταν πάνω στον κόσμο», λέει ο κ. Τσούλιας και επισημαίνει πως αν ο εκτροχιασμός είχε συμβεί μισή ώρα νωρίτερα ο κατάλογος των θυμάτων θα ήταν μεγαλύτερος καθώς το καφέ του τρένου, που βρίσκεται στο πρώτο βαγόνι μετά τη μηχανή, ήταν γεμάτο.

«Τα πρώτα λεπτά οι επιβάτες δεν ήξεραν αν είχαν χτυπηθεί. Μπροστά μου ένας νεαρός είχε πάθει σοκ. Μου έλεγε “έχω αίματα έχω χτυπηθεί”. Αμέσως μετά ήρθαν οι κάτοικοι του χωριού με σφυριά και με λοστούς για να σπάσουν όσα τζάμια είχαν μείνει ανέπαφα για να μπορούμε να βγούμε», περιγράφει σοκαρισμένος ο κ. Τσούλιας, ο οποίος βγήκε από το μοιραίο Intercity με λίγες εκδορές, και τονίζει ότι ο πανικός κορυφώθηκε από την οσμή πετρελαίου με τους επιβάτες να τρέχουν να γλιτώσουν υπό τον φόβο φωτιάς.

Δίνοντας την εικόνα της επιχείρησης διάσωσης των τραυματιών από το ΕΚΑΒ και την πυροσβεστική, ο κ. Τσούλιας κάνει λόγο για ιατρικές πράξεις και διασωληνώσεις μπροστά από τα συντρίμμια του τρένου ενώ επισημαίνει πως σε όλα τα βαγόνια υπήρχαν αίματα και σπασμένα τζάμια.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι το συγκεκριμένο τρένο είναι παλαιάς τεχνολογίας, από τα πρώτα Intercity της δεκαετίας του 80, ενώ αφήνει αιχμές και για τη στάση του ΟΣΕ που δεν φρόντισε για τη μεταφορά των επιβατών που δεν είχαν τραυματιστεί. «Δεν ήρθε κανείς από την εταιρία να δει αν είμαστε καλά. Μας άφησαν να φύγουμε με τον προαστιακό που ερχόταν από Νάουσα. Μας έβαλαν σε όποιο τρένο έτυχε να περνάει», λέει ο κ. Τσούλιας και διευκρινίζει ότι το τρένο δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα καθώς είχε αναχωρήσει μόλις τρία λεπτά πριν από το σταθμό του Πλατέως. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε