Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ενισχύεται δραματικά η δυσαρέσκεια και το ΛΑΟΣ

Μεγάλη απαξίωση των δύο κομμάτων εξουσίας υπό τη σκιά της πρωτοφανούς κρίσης για τη χώρα, δείχνει έρευνα της Public Issue για την Καθημερινή. Μία ανάσα ως “καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης” από τη ΝΔ το ΛΑΟΣ.

Κατά 10% έχει συρρικνωθεί μέσαα σε ένα μήνα η εκτίμηση για την εκλογική επιρροή της κυβέρνησης – από 45% σε 43%, ενώ στο 50% έχει υποχωρήσει το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι αν γίνονταν εκλογές θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα “ποιά θα ήταν η καλύτερη κυβέρνηση” το 65% των πολιτών θεωρούν ότι δεν είναι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε θα ήταν η ΝΔ. Ένα 25% απαντούν “κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ”, μόνο 4% λένε ότι καλύτερη θα ήταν μία κυβέρνηση της ΝΔ. Το λευκό και άκυρο είναι και πάλι “πρώτη δύναμη” στο 35,5%.

Ως προς την ικανοποίηση από την κυβέρνηση αυτή αγγίζει το 19%, ενώ μόνο 9% είναι ευχαριστημένοι από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρινεται ο Γ. Παπανδρέου από 1 στους 4 και ο Α. Σαμαράς από σχεδόν 2 στους 10. Κανένας από τους δύο απαντά το 36%.

Στα εντυπωσιακότατα στοιχεία της έρευνας είναι ότι ως “καλύτερο κόμμα της Αντιπολίτευσης” έρχεται πρώτη η ΝΔ με ποσοστό 21% και δεύτερο το ΛΑΟΣ με ποστοσό 20%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 16% και κανένα από αυτά λέει το 25%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε