Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ένταση, διαπληκτισμοί και μποτιλιάρισμα εξω από το υπ.Υγείας

Ένταση, διαπληκτισμοί και μποτιλιάρισμα εξω από το υπ.Υγείας
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 04.04.2012 | 13:47
Πρώτη δημοσίευση: 04.04.2012 | 13:29

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στη Λεωφόρο Κηφισίας, πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής σύμβασης αλλά και την καταβολή δεδουλευμένων, καθώς, όπως αναφέρουν, παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

Στην κάθοδο της Κηφισίας δημιουργήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα, ενώ ενταση προκλήθηκε, όταν οι απεργοί επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο των γραφείων του Οργανισμού. Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι υπήρξε ξυλοδαρμός και εξύβριση υπαλλήλου του υπουργείου, καθώς και βανδαλισμός σε γραφεία.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, ο οποίος μετά από συγκέντρωση που οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, επιδίδεται συστηματικά σε καταλήψεις της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ, καθοδηγώντας εργαζόμενους ιδιωτικών κλινικών» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Ήδη, ο ΕΟΠΥΥ ξεπερνώντας τις αντοχές του έχει δώσει 30 εκατ. ευρώ προς τις ιδιωτικές κλινικές και τις επόμενες ημέρες θα δώσει άλλα 36 εκατ. ευρώ».

Διευκρινίζεται, δε, ότι το υπουργείο Υγείας δεν είναι αρμόδιο για τη ρύθμιση των παλαιών οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τις ιδιωτικές κλινικές. «Απλά, το υπουργείο Υγείας είναι εύκολος στόχος για κάθε είδους ασκήσεων και πρακτικών, ειδικά σε προεκλογική περίοδο» καταλήγει η ανακοίνωση.
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο