Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εντείνονται πανελλαδικά οι έλεγχοι για τις διοξίνες

ΦΩΤΟ REUTERS

Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους, δεν έχουν εντοπιστεί μολυσμένα προϊόντα, καθώς το επίμαχο διάστημα δεν έγιναν εισαγωγές από τη Γερμανία.

Προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν εισαχθεί και στη χώρα μας μολυσμένα προϊόντα, ο ΕΦΕΤ επεκτείνει τους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα. Πάντως, από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που έχουν γίνει σε κεντρικές εισαγωγικές αποθήκες, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, έχει διαπιστωθεί ότι το επίμαχο διάστημα δεν έγιναν εισαγωγές από τη Γερμανία.

Για ν’ αποκλειστεί όμως κάθε ενδεχόμενο, ο ΕΦΕΤ προχώρησε και στη δειγματοληψία πρώτων υλών που προέρχονται από τη Γερμανία, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ από τη Δευτέρα ξεκίνησε η δειγματοληψία από σούπερ μάρκετ και αποθήκες όλης της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εκτίμησε πως τα στοιχεία που έρχονται από τη Γερμανία δείχνουν ότι τελικά το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο, καθώς διαπιστώθηκε ότι το 70% των μονάδων παραγωγής που είχαν τεθεί αρχικώς σε καραντίνα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και επέστρεψαν στην κανονική λειτουργία τους.

Πρόσθεσε ότι σε ανύποπτο χρόνο ο ΕΦΕΤ είχε διενεργήσει ελέγχους σε προϊόντα. Μάλιστα επισήμανε ότι κατά το 2010 έγιναν περίπου 100 έλεγχοι από 47 που γίνονται συνήθως ετησίως, ενώ κατά το διάστημα από 15 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου οι έλεγχοι αυτοί ήταν πιο εντατικοί, ενόψει των γιορτών.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων από τα πρώτα δείγματα που έχουν ληφθεί θα γίνουν γνωστά σε περίπου δυο εβδομάδες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε