Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιστροφή… μαρτύριο! Μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων για τους εκδρομείς του Πάσχα

Φωτογραφία από YouTube
Φωτογραφία από YouTube

– Σημειωτόν τα αυτοκίνητα στην Κορίνθου – Αθηνών στο ύψος του Ισθμού
– “Κολλημένοι” οι οδηγοί στην Ελευσίνα – Ουρά πέντε χιλιομέτρων!
– Μεγάλα προβλήματα στην ολοκαίνουρια Ιόνια Οδό – Τα 6 χιλιόμετρα έφτανε η ουρά των αυτοκινήτων
– Προβλήματα και στην Αθηνών – Λαμίας
– Η βροχή δυσκόλευε περισσότερο τους οδηγούς
– Φωτογραφίες από αναγνώστες του newsit.gr

Μάλλον μετάνιωσαν… πικρά πολλοί εκδρομείς την απόφασή τους να περάσουν εκτός Αθηνών το Πάσχα. Κι αυτό γιατί, τους περίμενε μια… μαρτυρική επιστροφή στην πρωτεύουσα, με πολύ χαμηλές ταχύτητες, βροχή και συνθήκες για γερά νεύρα!

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τα διόδια Αφιδνων, στις 18:45. Σύμφωνα με αναγνώστη του newsit.gr όλη η εθνική οδός ήταν για ώρες μποτιλιαρισμενη. Η διαδρομή Καμένα Βούρλα – Αφιδνες γινόταν το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα σε 2 ώρες και 45 λεπτά αντί για 1 ώρα και 30 λεπτά, χωρίς να έχει γίνει κάποιο ατύχημα…

Στείλτε μας τις δικές σας φωτογραφίες στο newsitnow@gmail.com

 

Απρόσμενη ταλαιπωρία στην ολοκαίνουρια Ιόνια Οδό

Η μαζική επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα δημιούργησε τεράστιο μποτιλιάρισμα και στην Ιόνια οδό από την Ρίζα έως και το Ευηνοχώρι. Την κατάσταση επιβάρυνε ένα τροχαίο που συνέβη λίγο πριν την έξοδο των τούνελ της Κλόκοβας, μόνο με υλικές ζημιές.

Η χαοτική αυτή κατάσταση συνεχίστηκε για ώρες, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, κυρίως από την Γαβρολίμνη, έως το τούνελ της Κλόκοβας, στο ρεύμα προς Αντίρριο.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 9 το βράδυ η ανάσχεση στην κίνηση των οχημάτων, λόγω της αυξημένης κίνησης, ξεπερνούσε τα έξι χιλιόμετρα, ενώ δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονταν στο σημείο για να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

Επίσης, μικρή ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρήθηκε στην εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου, στο σημείο που διασταυρώνεται με την εθνική οδό Κορίνθου -Τρίπολης -Καλαμάτας.

Ακόμη, στην εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου, από την Πάτρα έως και τον κόμβο Καλαβρύτων, υπήρχε αυξημένη κίνηση, χωρίς όμως να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα, ενώ η ίδια εικόνα καταγράφεται και στην εθνική οδό Πατρών -Πύργου.

 

Σημειωτόν η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κορίνθου – Αθηνών στο ύψος του Ισθμού

Εκδρομείς που ξεκίνησαν στις 15:00 το μεσημέρι από Ναύπλιο, έφτασαν στην Αθήνα μετά τις 17:00 το απόγευμα ενώ όσο περνούσε η ώρα, τα πράγματα χειροτέρευαν στο δρόμο. Παρά τις εκκλήσεις της Τροχαίας, να μη μπαίνουν οι οδηγοι στη ΛΕΑ παρά μόνο αν υπάρχει ανάγκη, σύμφωνα με μαρτυρίες, στη ΛΕΑ έμπαιναν σήμερα ακόμα και λεωφορεία ΚΤΕΛ…

Άλλοι εκδρομείς που ξεκίνησαν από την Πάτρα στις 14:30, έφτασαν στην Ελευσίνα στις 17:40 όπου τους περίμενε νέος Γολγοθάς, καθώς και εκεί, τα αυτοκίνητα είχαν “κολλήσει” στην κίνηση.

Προβλήματα στην Ελευσίνα και στα διόδια Καλαμακίου

Έντονα παραμένουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του ΑΠΕ – ΜΠΕ από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα η ουρά που έχει σχηματιστεί φτάνει πλέον στα πέντε χιλιόμετρα, ενώ στα διόδια Καλαμακίου παραμένει στα 300 μέτρα. Οσον αφορά στα διόδια Αφιδνών δεν παρατηρείται πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα. Σημειώνεται, ότι το σύνολο της δύναμης της Τροχαίας είναι στους δρόμους, στο πλευρό των οδηγών.

Παράλληλα, σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, από τις 12:00 έως τις 22:00, ίσχυαν για το ρεύμα εισόδου απαγορεύσεις για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

     —> Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

     —> Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

     —> Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

     —> Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

     —> Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) αυτής. 

Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 18.000 αυτοκίνητα πέρασαν απο τα διόδια των Μαλγάρων, με κατεύθυνση την πόλη

Περισσότερα από 18.000 αυτοκίνητα πέρασαν από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι τις 7 το απόγευμα, τα διόδια Μαλγάρων επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενώ αυτά που κατευθύνθονται προς την πρωτεύουσα καταγράφονται σημαντικά λιγότερα, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον προϊστάμενο βάρδιας στον σταθμό των διοδίων.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, στα διόδια των Μαλγάρων άνοιξαν ήδη πάνω από δέκα φορές οι μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά-, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο της βάρδιας στον σταθμό “μέχρι το βράδυ θα ανοίξουν τουλάχιστον άλλες δέκα φορές”. Απο τις 7 το απόγευμα λειτουργούν στα διόδια των Μαλγάρων οκτώ ταμεία προς τη Θεσσαλονίκη και τρία προς Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι χθες πέρασαν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη 14.157 οχήματα και περίπου 12.500 προς Αθήνα.

Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση των οχημάτων και στα οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται καθυστερήσεις, ή να εντοπίζονται άλλου είδους προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της ημέρας, άντρες και γυναίκες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης βρίσκονται επί ποδός, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα, ενώ σε ισχύ παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις για την κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. 

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων στη Κοιλάδα των Τεμπών

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, με την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο σημείο βρίσκονται περιπολικά της Τροχαίας αλλά προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση για ρύθμιση της κυκλοφορίας. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής η κίνηση των οχημάτων γίνεται ομαλά.

Βροχές, αέρας και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός χάλασε ήδη από τη Δευτέρα του Πάσχα με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ωστόσο… υπάρχει και συνέχεια, αφού σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Τρίτη, 18.04.2017.

Πιο αναλυτικά η προγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα βόρεια βόρειοι τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, korinthostv, nafpaktianews,

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε