Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Κλιμακωτός ο φόρος 0% – 6% και 13%

ΦΠΑ στην εκπαίδευση: Κλιμακωτός ο φόρος 0% – 6% και 13%

– Η επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
– Μηδενικός ΦΠΑ στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς
– Στο 13% ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια
– Στο 6% τα φροντιστήρια, ΙΕΚ, σχολές χορού
– Άγνωστα με ποια ισοδύναμα η κυβέρνηση μείωσε τους συντελεστές στην ιδιωτική εκπαίδευση και αν θα τα δεχθούν οι δανειστές
– Εξοργισμένος δηλώνει στο newsit.gr και με τις νέες εξαγγελίες ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων

 

Εκδόθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η επίσημη ανακοίνωση από την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα ισοδύναμα θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας και μένει να γίνουν δεκτά και από τους δανειστές!

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

Το καθεστώς του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ως εξής:

– Στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, όπου οι θέσεις στα αντίστοιχα δημόσια είναι περιορισμένες, δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ (0%)

– Στα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τις σχολές ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία κλπ, τα οποία κρίνονται σημαντικά για την εξωσχολική παιδεία που παρέχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στα παιδιά τους, επιβάλλεται μειωμένος ΦΠΑ 6%.

– Τέλος στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, θα ισχύσει καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ 13%.

Για πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έκανε νωρίτερα λόγο ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Εξοργισμένος με την ανακοίνωση για τον κλιμακωτό ΦΠΑ δηλώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης. Μιλώντας στο newsit.gr έκανε λόγο για «λόγια και πάλι λόγια» και είπε πως θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έπρεπε ήδη να έχουν βρεί τα ισοδύναμα και ήδη να τα έχουν συμφωνήσει με τους έξω, είπε επίσης. Σήμερα ξαναβγαίνουν και λένε την πρότασή τους με τους έξω. Δεν μας λένε αν οι έξω έχουν συμφωνήσει με αυτό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε