Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Facebook και Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου μπλόκαραν ιστοσελίδα που δυσφήμιζε 15χρονα κορίτσια

Facebook και Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου μπλόκαραν ιστοσελίδα που δυσφήμιζε 15χρονα κορίτσια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.06.2012 | 17:30
Πρώτη δημοσίευση: 12.06.2012 | 17:25

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, Facebook, επενέβη άμεσα για την απομάκρυνση επιβλαβούς ιστοσελίδας που δυσφήμιζε και διέσυρε ανήλικες κοπέλες.

Γονείς και φίλοι των κοριτσιών που εντόπισαν τις φωτογραφίες των 15χρονων κοριτσιών, μαζί με υβριστικό περιεχόμενο που είχε φτιαχτεί από επιτήδειους, προκειμένου να διασύρουν και να διακωμωδήσουν τις ανήλικες, επικοινώνησαν με τη δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που ενημέρωσε άμεσα τους ειδικούς του Facebook στην ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας στο Δουβλίνο.

Η εταιρεία εξέτασε το περιεχόμενο της καταγγελίας και, αφού έκρινε ότι παραβιάζει τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου του Facebook, φρόντισε ώστε η επίμαχη σελίδα να αφαιρεθεί μέσα σε λίγες μόνον ώρες.

Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν και στο παρελθόν σε συνεργασία με το Saferinternet.gr και αφορούσαν την αφαίρεση προφίλ χρηστών που παρενοχλούσαν άλλους χρήστες ή που έστελναν μηνύματα spam, το κλείσιμο πλαστών προφίλ ή την άμεση απομάκρυνση φωτογραφιών ανηλίκων κάτω των 13 ετών.

Η άριστη συνεργασία της βιομηχανίας του Διαδικτύου και του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, όπως αναφέρει το τελευταίο σε ανακοίνωσή του, μπορεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και έξοδα να συντελέσει αποτελεσματικά στην εκκαθάριση του Διαδικτύου από κακόβουλο περιεχόμενο και συμπεριφορές.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί στενό συνεργάτη του Facebook, έχει εκδόσει και ένα αναλυτικό 48σέλιδο οδηγό με τίτλο «Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στο Facebook». Ο οδηγός είναι αναρτημένος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15.
Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Το Facebook θέλει να “μπει” στο μυαλό μας Το Facebook θέλει να “μπει” στο μυαλό μας
  2. Το Facebook ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές! Το Facebook ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές!
  3. Αλλαγές στο Facebook μετά την live δολοφονία ηλικιωμένου! Αλλαγές στο Facebook μετά την live δολοφονία ηλικιωμένου!
  4. Νεκρός ο εν ψυχρώ εκτελεστής του Κλίβελαντ! Αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη Νεκρός ο εν ψυχρώ εκτελεστής του Κλίβελαντ! Αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη
  5. 50.000 δολάρια για το  κεφάλι  του ψυχρού εκτελεστή! Ανέβασε δολοφονία στο facebook [vids] 50.000 δολάρια για το "κεφάλι" του ψυχρού εκτελεστή! Ανέβασε δολοφονία στο facebook [vids]
  6. Το Facebook ξεκινάει να κλείνει τα ψεύτικα προφίλ! Το Facebook ξεκινάει να κλείνει τα ψεύτικα προφίλ!