Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Η υπόσχεση της Angelina Jolie για διακοπές στη Μυτιλήνη – Συνάντησε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Η υπόσχεση της Angelina Jolie για διακοπές στη Μυτιλήνη – Συνάντησε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

– Στη Μυτιλήνη βρέθηκε η Angelina Jolie
– Επισκέφθηκε το hotsport στη Μόρια, μίλησε με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και οικογένειες
– Ενημερώθηκε από μέλη ΜΚΟ για την κατάσταση στο νησί
– Υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στη Λέσβο
– Δεν θα πάει τελικά στην Ειδομένη, θα φύγει απευθείας για Λονδίνο

Την υπόσχεση πως θα έρθει διακοπές το καλοκαίρι με την οικογένειά της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη έδωσε η Αντζελίνα Τζολί στους φορείς του νησιού με τους οποίους συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης (17.03.2016) λίγο μετά την άφιξή της στο νησί. Η πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ επισκέφθηκε το hotspot στη Μόρια για να συναντήσει πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί.

Στο hot spot της Μόριας, η Angelina Jolie ενημερώθηκε για τη διαδικασία της καταγραφής, ενώ επισκέφθηκε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε οικίσκους στον καταυλισμό του hot spot και συνάντησε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, τους οποίους διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον των Αρχών, προκειμένου να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους. Στη συνέχεια και και συνάντηση με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Μυτιλήνη.

«Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων» τόνισε η Αμερικανίδα σταρ αναχωρώντας από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, πρώτο σταθμό της επίσκεψής της στο νησί. Η Angelina Jolie είχε συνάντηση με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και τον τρόπο δράσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωστή ηθοποιός ανταποκρίθηκε θετικά στον θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο, ενώ στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία της Λέσβου από το προσφυγικό και στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού προϊόντος και υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στο νησί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά της, αμέσως μετά αναχώρησε για το Λονδίνο, όπου το τελευταίο διάστημα μένει μαζί με την οικογένειά της, τον σύζυγό της Brad Pitt και τα έξι τους παιδιά. Αυτό σημαίνει πως τελικά δεν θα πάει στην Ειδομένη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ – Φωτογραφίες: ΑΠΕ ΜΠΕ, Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε