Ελλάδα

Καιρός: Η καταιγίδα έπιασε απροετοίμαστους τους Αθηναίους – Έντονο μπουρίνι μετά τις θερμοκρασίες «ψησίματος»

Από τις ομπρέλες θαλάσσης, σε αυτές της βροχής - Μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς δρόμους

Την μακρά περίοδο ξηρασίας και αφόρητης ζέστης στην Αττική, διαδέχτηκαν τα έντονα μπουρίνια που «σάρωσαν» πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου – οι μπόρες επιβεβαίωσαν απόλυτα τις προγνώσεις για τον καιρό από τους μετεωρολόγους. 

Ο Αττικός ουρανός «άνοιξε» λίγο μετά τις 15:30 το απόγευμα της Πέμπτης (31.07.2025) οπότε και άρχισε ισχυρή βροχόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές, με τους κατοίκους να προφυλλάσσονται με ομπρέλες αλλά και παραμένοντας σε εσωτερικούς χώρους.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, στις 16:00, οι σταθμοί που κατέγραφαν βροχή είναι: Αγία Παρασκευή, Τατόι, Κορυδαλλός, Ελευσίνα, Νομισματοκοπείο, Χαλάνδρι, Παλλήνη, ΣΚΑ, Χαϊδάρι, Ψυχικό, Ασπρόπυργος, Πετρούπολη, Βαρυμπόμπη, κέντρο (Πατήσια, Γκάζι, Παγκράτι κ.ά.), Ζεφύρι, Φυλή, Περιστέρι, Δροσιά, Πεντέλη, Εκάλη, Άνω Λιόσια και Κάντζα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού, φέρνει τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Αιτία για αυτή την αλλαγή, είναι η διέλευση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία κινείται από την Ιταλία προς την Νότια Βαλκανική και τη χώρα μας.

«Βροχή» τα προβλήματα στους δρόμους

Η ξαφνική νεροποντή έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το δελτίο κυκλοφορίας της Τροχαίας, αυτή την ώρα η κίνηση είναι αυξημένη σε Αθηνών – Κορίνθου (έξοδος), Κηφισό (ρεύμα προς Λαμία), Αθηνών – Λαμίας (είσοδος), σε Βασιλέως Κωνσταντίνου, Σταδίου, Αμαλίας, Ποσειδώνος (ρεύμα προς Πειραιά). 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Κεφαλογιάννη – Μάτσα: Η υπουργός Τουρισμού ζητά τα παιδιά να μην αλλάζουν συνεχώς σπίτια – Για τεχνητές εντάσεις μίλησε ιδιαίτερα φορτισμένος ο συνθέτης
Η έφεση είναι αβάσιμη και τα παιδιά δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε δικαστικές αίθουσες, λέει η πλευρά Μάτσα
Μίνως Μάτσας και Όλγα Κεφαλογιάννη 5
Ο Κώστας Σινάνης επέστρεψε στο δημαρχείο του Αη Στράτη: Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έκανε χημειοθεραπείες – Το μήνυμά του
«Σε 365 ημέρες, αξίζει να αφιερώσουμε έστω μία ή δύο στην υγεία μας», είπε ο δήμαρχος Αη Στράτη, προσθέτοντας πως η πρόληψη είναι κρίσιμη τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο και για την οικογένειά του
Ο Κώστας Σινάνης επέστρεψε στο δημαρχείο του Αη Στράτη:  Είχε διαγνωστεί με καρκίνο και έκανε χημειοθεραπείες – Το μήνυμά του
«Η ΓΑΔΑ σε διάλογο με την Ιστορία»: Επετειακή εκδήλωση με αφορμή την 25η Μαρτίου – Κεντρική ομιλήτρια η Μαρία Ευθυμίου
Αναδείχθηκε ο σύγχρονος ρόλος της ΕΛΑΣ ως εγγυήτρια της έννομης τάξης και προστάτιδας των θεσμών, συνεχίζοντας ιστορικά την προσπάθεια διασφάλισης της σταθερότητας
Αθανάσιος Κάμπρας / Μαρία Ευθυμίου