Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός Πάσχα 2017 και μερομήνια: Κρύο και βροχές!

Καιρός Πάσχα 2017 και μερομήνια: Κρύο και βροχές!

Καιρός Πάσχα 2017. Οι παλιοί για να προβλέψουν τον καιρό βασίζονταν στα Μερομήνια. Τον εμπειρικό τρόπο, δηλαδή για να προβλέψει κανείς τον καιρό για όλο τον χρόνο.

Ο καιρός το Πάσχα 2017. Για φέτος, τα νεα δεν είναι καλά. Και όλοι ελπίζουν να πέσουν έξω αφού προβλέπεται άστατος καιρός, χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές. Πιο αναλυτικά:  Το πρώτο 15νθημερο του Απριλίου θα έχει κρύο με βορειάδες και βροχές.

Σύμφωνα με τα Μερομήνια, τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου αλλά και την Κυριακή Πάσχα 16 Απριλίου 2017 ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και δεν αποκλείονται όχι απλά βροχές αλλά μπόρες. Το θερμόμετρο, δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμους και ο καιρός θα φτιάξει μετά το Πάσχα και μέχρι τις 24 του μήνα. Ο Απρίλιος θα κλείσει με άστατο καιρό.

Τι είναι τα Μερομήνια

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Αυτοί που ξέρουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες και κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου και πάει λέγοντας…

Αυτό που δεν είναι σταθερό είναι από ποιές μέρες μετράει το 12ημερο. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα μερομήνια από την 1η  έως 12 Αυγούστου. Άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, δηλαδή από τις 14 Αυγούστου. Πρέπει όμως να μελετήσει κανείς τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του 24ωρου.

Πως ερμηνεύονται τα μερομήνια:

Όταν έχει αέρα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι άστατος. Όταν υπάρχουν άσπρα σταθερά σύννεφα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα έχει βροχές. Όταν υπάρχουν άσπρα σύννεφα που τρέχουν ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι χιονιάς. Όταν υπάρχουν σκούρα σύννεφα ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι κρύος. Όταν ο ουρανός είναι καθαρός, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι καλός.

«Μην περιμένετε Καλοκαίρι το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, καθώς ο μήνας αυτός μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με βαρομετρικά χαμηλά», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος. Δείτε την ανάρτησή του στο facebook.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε