Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Kαλούνται για εξηγήσεις η σύζυγος του Βρούτση, η σύμβουλος του Στουρνάρα και η κόρη του γ.γ του ΥΠΟΙΚ

Kαλούνται για εξηγήσεις η σύζυγος του Βρούτση, η σύμβουλος του Στουρνάρα και η κόρη του γ.γ του ΥΠΟΙΚ

Eπικαλούμενη ανυπέρβλητο κώλυμα, η δικηγόρος Θεοδώρα Βαγενά, σύζυγος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, δεν προσήλθε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) για να παράσχει εξηγήσεις, τις οποίες είχε ζητήσει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος κάλεσε την κ. Βαγενά για εξηγήσεις σχετικά με την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματός της και παράλληλα ζήτησε να του προσκομίσει τη σύμβαση έμμισθης εντολής, που έχει με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Από τον πρόεδρο του ΔΣΑ κλήθηκε, καθώς συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι προσελήφθη στην ΕΕΤΑΑ, που έχει τον χαρακτήρα Νομικού Προσώπου, όταν ο σύζυγός της ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της επίμαχης εταιρείας.

Η κ. Βαγενά – Βρούτση κοινοποίησε στον Σύλλογο, με δικαστικό επιμελητή, ότι λόγω κωλύματος, το οποίο δεν μπορεί να υπερβεί, ότι δεν ήταν δυνατόν να προσέλθει και παράλληλα κοινοποίησε την σύμβαση έμμισθες εντολής που υπέγραψε το 2004 με την ΕΕΤΑΑ.

Ο κ. Αδαμόπουλος την κάλεσε να προσέλθει τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012.

Εξάλλου, η δικηγόρος Βερβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, η οποία έχει επίσης κληθεί από τον κ. Αδαμόπουλο για εξηγήσεις, γνωστοποίησε στον Σύλλογό της με δικαστικό επιμελητή ότι λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος δεν μπορούσε να προσέλθει και ζήτησε να οριστεί νέα ημερομηνία.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ την κάλεσε εκ νέου τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου.

Η κ. Μέργου κλήθηκε για εξηγήσεις, καθώς, όπως αναφέρεται στην κλήτευση του προέδρου του ΔΣΑ, διορίζεται διαδοχικά σε δημόσιους οργανισμούς και στη συνέχεια τους εγκαταλείπει τον ένα μετά τον άλλο.

Εξάλλου, προσήλθε και επί περίπου μία ώρα έδωσε εξηγήσεις στον ΔΣΑ, η δικηγόρος Μάρθα Καβαθά, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η κ. Καβαθά κλήθηκε σε εξηγήσεις, καθώς έχει ασυμβίβαστο με τη θέση συμβούλου υπουργού που κατέχει. Το ασυμβίβαστο ανάγεται στο ότι η δικηγόρος δεν μπορούσε να διοριστεί σύμβουλος υπουργού, καθώς είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική Αρχή) και έχει κώλυμα να κατέχει και άλλη, δεύτερη, έμμισθη θέση.

Ο Σύλλογος αναμένει την κατάθεση υπομνήματος από την πλευρά της κ. Καβαθά, προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε