Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κι όμως κάποιοι πήραν αύξηση στο μισθό τους!

Κι όμως κάποιοι πήραν αύξηση στο μισθό τους!
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.07.2011 | 10:10
Πρώτη δημοσίευση: 04.07.2011 | 10:10

Μπορεί να είναι μικρή, όμως σε πείσμα των καιρών αρκεί να ανέβει η ψυχολογία, αφού στην εποχή του μνημονίου ακόμη και το “πάγωμα” αποτελεί καλή είδηση.

Την ώρα που ο κλάδος του εμπορίου πλήττεται οι έμποροι έκαναν πράξη τη δέσμευσή τους και από 1η Ιουλίου έβαλαν αυξήσεις. Μικρές 1,6% αλλά είναι αντίστοιχη του πληθωρισμού της ευρωζώνης και αν σκεφτεί κανείς τις μειώσεις σε άλλους κάδους (σχεδόν σε όλους) τότε μάλλον μιλάμε για τη μόνη ευχάριστη είδηση σε αυτόν το τομέα.
Όλα αυτά μάλιστα την ώρα ώρα που κατά μέσο όρο το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα έχει πέσει σχεδόν 7% με αντίστοιχες μειώσεις μισθών, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη σημειώνει αύξηση σχεδόν 3%.
Η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:
Η «ψυχολογική» αυτή αύξηση, μέσα στο κλίμα της ύφεσης και της οικονομικής δυσπραγίας που κυριαρχεί στην Ελλάδα των Μνημονίων και των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων, είναι ένας μεγάλος άθλος και υπερβαίνει τις δυνατότητες των εμπορικών επιχειρήσεων για αυξήσεις στους εργαζόμενους αυτήν την δύσκολη εποχή. Δείχνει, ωστόσο, την θέληση και τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού εμπορίου και του ιδιωτικού τομέα να πάει κόντρα στο ρεύμα, να αντιστραφεί το κλίμα και να τονωθεί τόσο το εισόδημα των εργαζομένων και καταναλωτών όσο και η κίνηση στην αγορά γενικότερα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook