Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Κοινοτικά μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης ζητά ο υπ. Εργασίας

Την επιτάχυνση των διαδικασιών σε οτι αφορά τη μεταφορά πόρων προς όφελος της απασχόλησης ζήτησε ο υπουργός Εργασίας, από τον αρμόδιο για τις Κοινωνικές Υποθέσεις Επίτροπο Λάζλο Αντορ, με τον οποίο συναντήθηκε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι προσάθειες για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα, και όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσε τον επίτροπο για την κατάσταση στη χώρα, η οποία χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη ύφεση και από μεγάλη αύξηση της ανεργίας, κυρίως των νέων.

Ο κ. Κουτρουμάνης ζήτησε να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις χώρες που θα επωφεληθούν από την ανακατανομή των πόρων για την απασχόληση με έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός εργασίας , από κοινοτικής πλευράς υπήρξε αναγνώριση των μεγάλων προσπαθειών που έχουν γίνει το τελευταίο εξάμηνο, καθώς έχει διπλασιαστεί η απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων η οποία κυμαίνεται στο 70% σήμερα και αναμένεται να φτάσει το 100% έως το τέλος του έτους.

Διαβάστε
Πρώτο… κόμμα οι μακροχρόνια άνεργοι! – Στο 54,6% όσοι ψάχνουν δουλειά πάνω από ένα χρόνο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε