Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Μας κοροϊδεύουν; Γι΄αυτό το κτίριο το ΙΚΑ ειπράττει ενοίκιο…15,20 ευρώ το μήνα!

Μόλις 15,20 ευρώ ειναι το μηνιαίο μίσθωμα που αποδίδει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στο ΙΚΑ την ώρα που για τις ανάγκες στέγασης του οργανισμού στη συμπρωτεύουσα δαπανώνται χιλιάδες ευρώ το μήνα. Τι λέει στο Newsit η υποδιοικητής του ΙΚΑ Βασιλική Τριανταφυλλίδη.

Πρόκειται για το νεοκλασσικό που βρίσκεται στην οδό Φράγκων και που σήμερα η αντικειμενική του αξία υπερβαίνει το μισό εκαττομύριο ευρώ και αυτο που αναρωτιέται κανείς είναι πως είναι δυνατόν την ώρα που κόβονται μισθοι, συντάξεις και επικουρικές  να υπάρχουν ακόμη τέτοια περιστατικά κραυγαλέας κακοδιαχείρισης;

Η ιστορία με το μίσθωμα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης είναι πολύ παλιά.
Το 1978 λόγω του τότε σεισμού,  το ΙΚΑ μεταστέγασε τις υπηρεσίες του σε άλλα κτίρια καθώς το συγκεκριμένο της οδού Φράγκων είχε κριθεί ακατάλληλο.
Το 1983 το ΙΚΑ νοίκιασε το κτίριο στο Κρατικό Ωδειο Θεσσαλονίκης με μηνιαίο μίσθωμα 5000 δραχμές και 15ετες συμβόλαιο. Στα 15 αυτά χρόνια βέβαια το Κρατικό Ωδείο ξόδεψε πολλά χρήματα για την ανακαίνιση του κτιρίου.
Το 1998 που έληξε το 15ετες συμβόλαιο η τότε διοίκηση του ΙΚΑ έκανε αγωγή έξωσης στο Ωδείο και την κέρδισε αλλά το Ωδείο με τη σειρά του έκανε ανακοπή της αποφαση. Στα χρόνια που ακολούθησαν εώς σήμερα οι δικαστικές διαμάχες διαδέχονταν η μία την άλλη, οι αντιδικίες μεταξύ του Υπουρείου Πολιτισμού και του ΙΚΑ ήταν αλλεπάληλες αλλά το αποτέλεσμα είναι πως το Ωδείο εξακολουθει να πληρώνει το καθολου ρεαλιστικο ποσό των 15,20 ευρώ το μήνα!

Το Newsit επικοινώνησε με την Υποδιοικητή του ΙΚΑ Βασιλική Τριανταφυλλίδη η οποία μας ειπε “πως η παρουσα διοίκηση είναι αποφασισμένη να δώσει λύση σε αυτο το θέμα και να προχωρήσει στην έξωση του Κρατικού Ωδείου. Από εκεί και πέρα αφού η αξία του κτιρίου καθοριστεί από ορκωτούς εκτιμητές θα αποφασίσουμε εάν θα χρησιμοποιήσουμε το κτίριο της οδού Φράγκων για τη μεταστέγαση δικών μας υπηρεσιών ή εάν θα το νοικιάσουμε με ένα μίσθωμα όμως που θα ανταποκρίνεται στην πραγματική του αξία”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt η Υποδιοικητής του ΙΚΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναστολή καθηκόντων για τους δύο ορθοπεδικούς του ΙΚΑ Ηρακλείου που εμπλέκονται στις “μαϊμού” αναρωτικές 

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής που αναβάθμισε τους γιατρούς του ΙΚΑ με τις χρυσές αναρρωτικές


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε