Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Με άλλους 47 επαγγελματίες Υγείας ενισχύεται το πρόγραμμα υγειονομικής κάλυψης προσφύγων και μεταναστών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Επιπλέον 47 επαγγελματίες Υγείας είναι στη διάθεση του υπουργείου Υγείας, για την υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας.

Τα ονόματα τους αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και προέκυψαν μετά την επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων της πρώτης φάσης του προγράμματος: «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση – PHILOS» .
Οι προκαθορισμένες θέσεις αφορούν επαγγελματίες υγείας και συγκεκριμένα 8 γιατρούς, 2 επιδημιολόγους, 4 οδοντίατρους, 24 μαίες, 8 διαπολιτισμικούς μεσολαβητές και 1 συντονιστή πεδίου.

Οι 47 συμβασιούχοι έρχονται να προστεθούν στους 426 που έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα και αναμένεται να ενισχυθούν από 64 ακόμα επιλαχόντες, φθάνοντας συνολικά τα 537 άτομα.
Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δυναμική του δημόσιου συστήματος Υγείας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, βελτιώνεται σημαντικά η προσπάθεια υγειονομικής φροντίδας του ευάλωτου πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών και επιτυγχάνεται η καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση των δομών φιλοξενίας τους, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε