Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Μείωση ενοικίων με αποφάσεις - ορόσημο

Μείωση ενοικίων με αποφάσεις - ορόσημο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.03.2010 | 12:54
Πρώτη δημοσίευση: 21.03.2010 | 12:54

Αποφάσεις - ορόσημο για μείωση ενοικίων σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες που επικαλούνται την οικονομική κρίση, μπορεί να λειτουργήσουν ως "πιλότος" ακόμη και για μείωση ενοικίων ιδιωτών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι αποφάσεις εκδόθηκαν το Φεβρουάριο από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι επιχειρηματίες επικαλέστηκαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ώστε να “σπάσουν” συμβόλαια ενοικίων που είχαν συναφθεί στο παρελθόν, με αυξήσεις που σήμερα αδυνατούν πλέον να πληρώσουν. 

Οι αγωγές κατατέθηκαν από δύο καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας. Και οι δύο είχαν συνάψει 12ετή συμβόλαια πριν από 10 και 7 χρόνια αντίστοιχα, στα οποία προβλέπονταν αυξήσεις από 5% ως 8%.
Οι έμποροι επικαλέστηκαν την οικονομική κρίση και προσκόμμισαν στοιχεία για την αδυναμία τους να ανταποκριθούν σήμερα στις αυξήσεις που είχαν τότε συμφωνήσει. Σε αυτά περιλαμβάνονται βεβαιώσεις τραπεζών που δείχνουν ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν υποχρεώσεις, στοιχεία από προμηθευτές και φορολογικές δηλώσεις.
Το δικαστήριο και στις δύο περιπτώσεις αποφάσισε να μην ισχύσουν οι προβλεπόμενες στα συμβόλαια αυξήσεις και τα ενοίκια να καθοριστούν σε χαμηλότερα επίπεδα.
Δικαστικές πηγές, που μίλησαν στην Καθημερινή, κρίνουν ότι αυτές οι δύο αποφάσεις έχουν τεράστια σημασία καθώς “με τα ίδια επιχειρήματα και αποδεικτικά στοιχεία τα δικαστήρια μπορούν να οδηγηθούν σε ανάλογες αποφάσεις ακόμη και για τα ενοίκια κατοικιών.
Σημειώνεται ότι πληροφορίες της Καθημερινής αναφέρουν ότι τόσο στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όσο και σε επαρχιακά δικαστήρια εκατοντάδες αγωγές κατατίθενται κάθε μέρα, με αίτημα να οριστούν μέσω της δικαστικής οδού νέες βάσεις στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Taxis Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Taxis
  2. Πόθεν έσχες: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε τη δήλωση ηλεκτρονικά Πόθεν έσχες: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε τη δήλωση ηλεκτρονικά
  3. Επίδομα θέρμανσης – Ποιοι το δικαιούνται Επίδομα θέρμανσης – Ποιοι το δικαιούνται
  4. Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9
  5. Ε9: Από σήμερα οι διορθώσεις στο taxisnet Ε9: Από σήμερα οι διορθώσεις στο taxisnet
  6. Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πως θα υπολογίζονται – Αλαλούμ με τις τιμές Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πως θα υπολογίζονται – Αλαλούμ με τις τιμές
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook