Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Ναυάγιο" στη συνάντηση ακτοπλόων - ναυτικών

`Ναυάγιο` στη συνάντηση ακτοπλόων - ναυτικών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.03.2013 | 16:58

Άκαρπη, απέβη και η δεύτερη συνάντηση των ακτοπλόων με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων ζήτησαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με αύξηση που θα καθοριστεί από τις δύο πλευρές, ενώ υπογράμμισαν ότι δεν διαπραγματεύονται καμία μείωση των αποδοχών.

Για το θέμα των ειδικών επιδομάτων στα δρομολόγια των άγονων γραμμών, αλλά και των εξπρές δρομολογίων, οι εκπρόσωποι των ναυτικών συμφώνησαν να υπάρξει κοινή επιτροπή από τις δύο πλευρές, που θα εξετάσει τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) είχαν ζητήσει μείωση 10% των αποδοχών των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, καθώς και να επανεξεταστεί το θέμα του ειδικού επιδόματος της άγονης γραμμής και των εξπρές δρομολογίων.

Οι ακτοπλόοι δεσμεύθηκαν ότι όλα τα θέματα, που έθεσε εκ νέου η ΠΝΟ, θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ναυάγησε" η συνάντηση ακτοοπλόων και ναυτικών


Οι ναυτικοί απειλούν με νέες απεργίες παρά την επιστράτευση

«Έσπασε» την απεργία πλοίο των Μινωικών – Μετέφερε αγροτικά προϊόντα και επιβάτες

ΠΝΟ: Ζητά την ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπ. Ναυτιλίας

   Διαδώστε αυτό το άρθρο