Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά – ΦΩΤΟ

Ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά – ΦΩΤΟ
,

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, ο Αγιασμός των Υδάτων με τη ρήψη του Τιμίου Σταυρού, ανάμεσα στα δύο ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού “Καλυψώ” και “Ευρώπη”. Το σταυρό ανέσυραν απο τη θάλασσα βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος.

Μετά το τέλος της τελετής ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε: “Απο εδώ, τον Πειραιά μας, το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου, θέλω να στείλω ένα μήνυμα και αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρουμε”. “Η δύναμη του ελληνικού λαού, η επιχειρηματικότητα του Έλληνα και πάνω απ’ όλα η αισιοδοξία και η ενότητα που υπάρχει σήμερα, πιστεύω ότι ήταν πάντοτε τα εφόδια, τα οποία μας δώσανε προκοπή και ευημερία και θα μας δώσουν και πάλι”. “Σήμερα των Φώτων, η ευχή που μας δώσανε και η ευχή που πήραμε απο την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων μας γεμίζουν και πάλι αισιοδοξία και δύναμη ότι θα τα καταφέρουμε”.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ.Μουσουρούλης, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βούρτσης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων της πόλης. Το πρωί, πριν την τελετή των Υδάτων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος, στον Πειραιά, χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Διαβάστε

Θεοφάνεια με κρύο – Χιόνια ακόμη και στην Πάρνηθα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε