Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Σκοπιανός, η βόμβα και τα ναρκωτικά – Μια περίεργη υπόθεση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σήμερα κρίνεται η τύχη του 30χρονου πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των Σκοπίων. Οι αρχές της γειτονικής χώρας έχουν ζητήσει την έκδοσή του ωστόσο εκείνος, σερβικής καταγωγής λέει ότι πρόκειται για στημένο παιχνίδι των αλβανόφωνων για τον βγάλουν από τη μέση.

Ο Ντεργιάν Βούκοβιτς, από οικογένεια αστυνομικών, έγινε ήρωας καθώς κατάφερε με την ομάδα του να εξουδετερώσει αλβανόφωνους αντάρτες ενός παρακλαδιού του UCK οι οποίοι είχαν καταλάβει κυβερνητικά κτήρια το 2015 στο Κουμάνοβο.

Αυτό τον έβαλε στο στόχαστρο των αλβανόφωνων, όπως λέει, και από όταν έπεσε η κυβέρνηση Γκρουέφσκι ξεκίνησε η δίωξη εναντίον του.
Προσπάθησαν μάλιστα όπως λέει να τον δολοφονήσουν με αυτοσχέδιο μαχαίρι μέσα στο κρατητήριο όπου είχε οδηγηθεί.
Αποφάσισε όπως ισχυρίζεται να δραπετεύσει και να περάσει στην Ελλάδα καθώς ήταν για εκείνον ξεκάθαρο πως ήθελαν να τον εξοντώσουν. Ο 30χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο και οι Σκοπιανοί ζήτησαν αμέσως της έκδοσή του. Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο Βούκοβιτς υποστήριξε ότι όταν συνελήφθη δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του και πως στη συνέχεια οι αρχές “εμφάνισαν” μια βόμβα και περίπου 800 γραμμάρια μαριχουάνας…
Ο εισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου πρότεινε την έκδοση του 30χρονου. Η απόφαση αναμένεται σήμερα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε