Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη συγκλονίζει: Βρήκα τον πατέρα μου πεθαμένο στο πάτωμα – Η οικογένεια θα ζητήσει ιατροδικαστική γνωμάτευση

Ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη συγκλονίζει: Βρήκα τον πατέρα μου πεθαμένο στο πάτωμα – Η οικογένεια θα ζητήσει ιατροδικαστική γνωμάτευση

– Αιφνίδια από ανακοπή καρδιάς έφυγε από την ζωή ο Μάκης Ψωμιάδης
– Μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (06.01.2016) στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του
– O γιος του, Σταύρος Ψωμιάδης μιλώντας στο newsit.gr δήλωσε πως κάλεσε ασθενοφόρο αλλά ήταν πλέον πολύ αργά
– Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στην φυλακή – Ήταν γιος ιερέα και γεννήθηκε στην Καβάλα
– Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στο κοιμητήριο στον Κόκκινο Μύλο

“Βρήκα τον πατέρα μου πεθαμένο”, ήταν τα λόγια του Σταύρου Ψωμιάδη, γιου του Μάκη Ψωμιάδη στο Newsit.gr, για τον χαμό του πατέρα του. “Ήμασταν μαζί χθες μέχρι τις δώδεκα και μισή και μετά έφυγα. Μετά απο τρεις ώρες επέστρεψα και τον βρήκα πεθαμένο στο πάτωμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr, ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος έμελλε να είναι ο τελευταίος ανθρώπος που είδε και μίλησε ο πρώην ισχυρός παράγοντας της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάκης Ψωμιαδης ήταν καλά στην υγεία του, αν και είχε κάποια μικρά προβλήματα με την καρδιά του. Δεν ήταν ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάτι πολύ σοβαρό.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν πολύ καλά, με τον θάνατο του να ξαφνιάζει τα συγγενικά του πρόσωπα, όπως μας ανέφερε ο Σταύρος Ψωμιάδης. “Κάλεσα αμεσα ασθενοφόρο αλλα ηταν ήδη πολυ αργά”, συνεχιζει.

Μπορεί από τους γιατρούς που τον είδαν να θεωρήθηκε η ανακοπή καρδιάς η αιτία του θανάτου του Μάκη Ψωμιάδη ωστόσο η οικογένεια του αναμένεται να ζητήσει ιατροδικαστική γνωμάτευση.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ 

Να σημειώσουμε πως η νεκρώσιμος ακολουθία του Μάκη Ψωμιάδη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη στην Νέα Φιλαδέλφεια, ενω η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της περιοχής του Κόκκινου Μύλου οπου υπάρχει οικογενειακός τάφος.

Ποιός ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης

Ο Μάκης Ψωμιάδης, η φιγούρα με το παχύ μουστάκι, το πούρο και το κομπολόι στα χέρια, προδόθηκε από την καρδιά του τα ξημερώματα της Τετάρτης (06.01.2016) στο νοσοκομείο Ελπίς και η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Γεννήθηκε το 1955 στην Καβάλα και ήταν γιος ιερέα. Είχε δυο παιδιά, τον Σταύρο και τη Χριστίνα, η οποία είναι παντρεμένη με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση.

Ο “Μάκαρος”, “Big Mac” ή “αγαπούλας” όπως τον αποκαλούσαν οι υποστηρικτές του, ή ο “πιστολέρο” όπως τον αποκαλούσε η Ασφάλεια. Την πρώτη φορά που είδε το φως της δημοσιότητας το όνομα του Ψωμιάδη ήταν στη δίκη των βασανιστών της Χούντας. Τότε η εφημερίδα Τα Νέα (26 Αυγούστου 1975) έγραφε: “Νεαρός ρασοφόρος κυκλοφορούσε μέσα στο ΕΑΤ/ΕΣΑ και κακοποιούσε μαζί με άλλους στρατονόμους τους πολιτικούς κρατουμένους. Ο δικαζόμενος πρώην στρατονόμος Μιχάλης Πέτρου αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι το άτομο αυτό ονομάζεται Χρυσόστομος Ψωμιάδης, είναι γιος παπά στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατάγεται από την Καβάλα.

Δεκατρία χρόνια αργότερα η Ελευθεροτυπία αναφέρει ότι “… ο Μάκης Ψωμιάδης δεν ήταν ο καλόγερος της Νομικής και του Πολυτεχνείου στα χρόνια της δικτατορίας, αλλά ένας ξάδελφός του, ο Πολύκαρπος Ψωμιάδης”.

Το 1989 ο “Big Mac” γίνεται πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ της ΑΕΚ και μονοπωλεί και πάλι το ενδιαφέρον των media καθώς γίνεται απόπειρα δολοφονίας του έξω από την Αίγλη του Ζαππείου της οποίας ήταν τότε συνιδιοκτήτης. Η εφημερίδα Απογευματινή αναφέρει: “Ο Μάκης Ψωμιάδης πυροβολήθηκε από πρώην μπράβο στα… μετόπισθεν του σώματός του και νοσηλεύεται στο δωμάτιο 508 ιδιωτικής κλινικής, από όπου το έσκασε στις 23 Μαρτίου για να μη συλληφθεί”, ενώ η εφημερίδα Το Έθνος της Κυριακής αναρωτιέται: “Μέχρι το 1983 ο Ψωμιάδης ήταν άφραγκος και άεργος. Εξοικονομούσε μερικά χρήματα πουλώντας προστασία σε νυχτερινά κέντρα, χαρτοπαιχτικές λέσχες και διάφορους επωνύμους. Το 1988 είναι πάμπλουτος και παράγων, το 1989 καταζητούμενος”.

Από το 1987 γίνεται καταζητούμενος και της Ιντερπόλ, αφού ο ανακριτής της Γενεύης Barbey Capole στις 6.9.1987 εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του για απάτη και πλαστογραφία τίτλων. Ο Μάκης Ψωμιάδης κατηγορείται συνολικά για έξι εγκλήματα, ένα από τα οποία είναι η διακίνηση κλεμμένων ακάλυπτων επιταγών, ενώ τα κατηγορητήρια εις βάρος του συμπληρώνονται με “συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας και πώλησης χρυσού, παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και λαθρεμπόριο βίντεο”.

Η πρώτη καταδίκη του Ψωμιάδη ήρθε, στις 2.4.1989 από το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, που τον τιμώρησε ερήμην αυτόν και τη σύζυγό του Ελένη Σταμέλου με φυλάκιση δύο χρόνων για “υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και πλαστογραφία μετά χρήσεως”, μετά από καταγγελία της συνεταίρου τους σε επιχείρηση εμπορίας τουριστικών ειδών και χρυσού, Γεωργίας Βένδρα.

Το 1995 γίνεται εκδότης της εφημερίδας Το Όνομα και ξεσπά τεράστια κόντρα με τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, αφού σε δημοσίευμα της εφημερίδας του Ψωμιάδη κατηγορούσε το Λαλιώτη ότι δωροδοκήθηκε με 4,5 δισ. δρχ. για να αναθέσει την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων σε γερμανική εταιρεία, μάλιστα δημοσίευε και σχετικό έγγραφο.

Τον Ιούνιο του 2001 στο δικαστήριο αποδεικνύεται η πλαστογραφία του εγγράφου που παρουσίασε και καταδικάζεται σε φυλάκιση τριών χρόνων για συκοφαντική δυσφήμηση και 26 μηνών για ψευδή καταμήνυση. “Λειτουργούσε σαν βαποράκι σκευωρών με πρόθεση να εξυπηρετήσει τις άνομες συναλλαγές του με οικονομικά συμφέροντα”, καταγγέλλει τότε ο Κ. Λαλιώτης. Το Ανώτατο Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο Ψωμιάδης έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης και έμεινε ελεύθερος εξαγοράζοντας το υπόλοιπο της ποινής!

Τον Οκτώβριο του 2002 κάθεται εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτή τη φορά με την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του Δημοσίου. Καταδικάζεται σε κάθειρξη 12 ετών, αλλά ούτε και αυτή τη φορά περνάει την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

Επικαλούμενος προβλήματα υγείας νοσηλεύεται για λίγες ημέρες φρουρούμενος στο νοσοκομείο Σωτηρία. Στο διάστημα αυτό το Πενταμελές Εφετείο αναστέλλει την εκτέλεση της ποινής του, δεχόμενο ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. “Για να είναι έξω έχουν συνεργήσει και γιατροί και λειτουργοί της δικαιοσύνης”, δηλώνει ο Κ. Λαλιώτης, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα ο Ψωμιάδης γίνεται… περδίκι μόλις εκδόθηκε η απόφαση αναστολής εκτέλεσης της ποινής ώσπου να εκδικαστεί η έφεσή του.

Τον Ιανουάριο του 2003 ξεσπά η γνωστή σε όλους κόντρα με τον παίκτη της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη, αφού ο τότε επιθετικός της Ένωσης και μετέπειτα πρόεδρος της τον κατηγόρησε για ξυλοδαρμό και εκβιασμό. Συγκεκριμένα ο Ντέμης υπέβαλε μήνυση κατά του Ψωμιάδη για εκβιασμό, εξύβριση, απειλή κατά της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας, ενώ ανέφερε ότι στο επεισόδιο που έγινε έξω από το σπίτι του Ντέμη Νικολαϊδη και της Δέσποινας Βανδή, εκτός του κ Ψωμιάδη ήταν παρόντες και ορισμένοι… μπράβοι.

Εκτός όμως από την υπόθεση του Ντέμη η οποία επίσης ποτέ δεν εκδικάστηκε αφού ο Μάκης Ψωμιάδης δήλωσε και πάλι κλινήρης, ο “Μάκαρος” κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων κατά την διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το Νοέμβριο του 2007 είχε οριστεί να γίνει το δικαστήριο με την οικογένεια Ψωμιάδη να κατηγορείται για σωρεία παραβάσεων, όπως υπεξαίρεση, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή, έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων – τιμολογίων για την περίοδο που ήταν στα πράγματα της Ένωσης ο Μάκης Ψωμιάδης, όμως η δίκη αναβλήθηκε, λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα, Αντώνη Κατσαρού.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε συλληφθεί σε βίλα που είχε νοικιάσει (σε άλλο όνομα) στο Σούνιο. Ήταν καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στο κύκλωμα που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου.

Καταδικάστηκε αλλά μετά από τέσσερα χρόνια και δυο μήνες στη φυλακή, τον περασμένο Αύγουστο, αποφυλακίστηκε.

Τον Απρίλιο του 2014 είχε καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση 21,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο της ΑΕΚ για την περίοδο 2001 – 2003 που ήταν πρόεδρος.

Είναι επίσης κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση “Koriopolis” με τα στημένα παιχνίδια και είχε καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια φυλάκιση και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή.

Φωτογραφίες: Eurokinissi – ΑΠΕ ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε